Tredje och avgörande mot Jönköpings IBK Ungdom. Vilket lag får fortsätta jakten på en plats i allsvenskan och vilket lag kan ta semester?

1–1 i matcher och allt kommer till ett avgörande i Åby Arena på lördagseftermiddagen.

– Det var inte vad vi hade hoppats på, vi hade velat avgöra senast men nu spelar det ingen större roll. Det har varit riktigt bra med publik hemma på slutet, säger Joakim Marcus om den täta kampen.

Artikelbild

| Ingen press. Tränaren Magnus Bagge tycker Åby Oilers ska släppa loss mot Jönköping.

Det blev 3–2 till Åby efter förlängning i första mötet. 3–2 till Jönköping i det andra och då krävdes det till och med straffar för att skilja lagen åt.

Det är tätt.

Jämnt och tufft.

– Jag tycker ändå att det är vi som velat anfalla och göra mål i de här matcherna. Men vi har inte fått in bollen. De ligger bra i försvar och deras målvakt är riktigt vass, så det är en kombination av det och att vi inte är nöjda med vårt anfallsspel riktigt heller. Vi har inte fått till det, säger Joakim Marcus.

Just målskyttet är nyckeln nu. En titt i grundseriens tabell visar att Åby Oilers gjorde flest mål av alla. Näst flest? Jönköping.

Ändå är det tillknäppt när ni möts, vad beror det på?

– Det är faktiskt lite skumt. Det var väl en del mål i första matchen vi möttes i serien, men sedan var det målsnålt när vi mötte dem borta där och nu har det blivit ännu värre i kvalet. Fem mål på två matcher framåt känns lite ovant för oss, svarar Marcus.

Han var själv nära att ge laget chansen att avgöra redan i tisdags men hans sista straff i avgörandet tog i ribban. Dessutom hade Joakim Marcus ett mål bortdömt tidigare under matchen.

– Det var en sådan match där den inte ville in. Det var inga vidare bra straffar från oss och sedan avslutades det med en i ribban ...

Men ni siktar stenhårt på att gå upp i år?

– Nu när vi är i kvalet går vi för det. Det känns som att vi gjort våra år i "ettan" nu. Vi har några som spelat i allsvenskan och i SSL redan och jag tror vi är mogna att spela på den nivån nu.

Vinnaren mellan Åby Oilers och Jönköping går till sista kvalsteget och spelar mot vinnaren mellan Tyresö Trollbäcken och Värmdö. De som vinner där går upp.

– Vi måste inte gå upp men vi vill, säger tränaren Magnus Bagge om det som återstår av säsongen.

Och nu är det ryggen mot väggen, nu finns inga livlinor längre.

– Så är det ju faktiskt. Det är bara upp till oss. Nyckeln är att få igång målskyttet, vi ska inte ändra på vårt spel något speciellt annars. Det handlar om våra målskyttar, och några av dem kommer kliva fram imorgon (lördag), svarar Bagge.

– Vi måste släppa loss. Vi ska inte sätta någon press på oss själva utan bara gå ut och köra.

Den avgörande kvalmatchen kan ni som vanligt se direkt hos oss – vi sänder på nt.se och folkbladet.se med start 14.00.