Sista träningen innan den traditionsenliga vårtävlingen på hemmabanorna. Tekniken ska slipas, taktiken läggas upp och tävlingsnerverna ska hållas i shack.

De sistnämnda menar Motala AIFfriidrotts Tilde Högberg och Bodil Efraimsson nog är det svåraste.

– Det ska bli jättekul men jättepirrigt, säger Tilde som ser ut som hon tänker säga något mer.

Men då bryter Bodil in och säger allvarligt:

– Man tänker så här att hur ska det gå när man hoppar ner i vattengraven? Det kommer bli kallt, säger hon med en riktigt allvarlig blick samtidigt som Tilde nickar instämmande precis lika allvarligt.

Sen fortsätter Bodil:

– I måndags provade jag att hoppa i fem gånger och det var iskallt förstår du.

400 meter hinder är grenen som de båda 7-åriga Maif-tjejerna har som huvudmål på söndag. Sen ska de vara med i några fler grenar också. Men de är inte lika viktiga.

– Bodil och jag älskar att att springa häck och vi är jätteduktiga på det. Vi är typ kungliga, säger Tilde.

De båda tjejerna gör tillsammans ett par av de totalt 700 starter som ska hinnas med i Platensspelen. En siffra som Maif-ledaren Peter Håkansson är riktigt nöjd med.

– Det är mer än vad vi har haft på många år. Det är väldigt många deltagare anmälda upp till 15-årsklasserna. Sen är det lite tunnare. Det är svårt att locka hit de äldre, säger han.

Maif själva har ett 50-tal aktiva med i tävlingen och för några av dem kan ett bra resultat innebära mer än bara en bra placering i Platenspelen.

– Vissa grenar kommer ju vara observationsgrenar inför seriematchen 31 maj, Det är ett par grenar där vi är lite osäkra på uttagningen.