Sporten har träffat Antonsson som är en mångsysslare i Frisksportarna i Motala. Han är volleyboll-ledare, styrelseledamot, jobbar med gymet i sporthallen och är en sorts koordinator i klubben som inte omsätter mer än 800 000 kronor, men som har knappa tusen medlemmar.
Vi kan säga att Frisksportarna är en lite anonym gigant i den lokala idrotten.
Jesper Antonsson kan jonglera med upp till fyra bollar och här kan han alltså hålla flera bollar i luften på mer än ett sätt. Ni kan på mvt.se i video se honom jonglera och berätta om konsten med det.
– Nyckeln är att fokusera på att kasta bollen i stället för att ta emot bollen. Många tänker bara på att ta emot, säger han.
Jesper Antonsson är uppvuxen i Motala, men var egentligen inte idrottskille från början. Han var nästan vuxen när han började spela volleyboll i Frisksportarna under ledning av Roger Galian.
– Jag lärde mig mycket där. Jag blev ledare också.
Sedan började han studera i Linköping och kom då i kontakt med Team Valla som senare blev Linköpings VC. I Vallas farmarlag var han med och vann division 2. Laget nådde ettan.
– Det får jag säga är min största idrottsliga merit, säger han och ler.
Hjärtat för LVC har bestått och Jesper har då och då åkt in till Linköping för att se LVC spela, särskilt när det varit SM-slutspel. Förra året blev det SM-guld.
– Det har ju gått väldigt bra för LVC, säger han.
Varför fastnade du för volleyboll?
– Vi har varit ett gött gäng.
Inga serielag i Motala?
– Till och från har vi haft det, i låg serie som division 3. Men nu är det nog 20 år sedan vi hade ett lag här.
Frisksportarna har i dag badminton, gymnastik, freerunning, klättring och trampolin på schemat. Volleybollen är en liten del. Det är 2013 som klubben började med "kids-volley". Det har lett till att det 2020 är ett tiotal ungdomar och ett tiotal vuxna som tre gånger i veckan totalt spelar volleyboll i Råssnäshallen. På sommaren, det har redan dragit i gång nu i maj, blir det också spontan beachvolleyboll på Varamons strand.
Det är inget elittänk i klubben, även om det ibland poppat upp elit. Som till exempel i trampolin.
– Men vi har ingen stark sådan strävan. Centralt för oss är att vi erbjuder ett drogfritt alternativ och sedan är det bredd, alla ska vara med.
Ser ni att ungdomar som vuxit upp hos er nyttjar alkohol mindre i vuxen ålder?
– Jag tror att det har påverkan, att vi kanske kan fördröja alkoholdebut när vi visar på alternativen som finns.
Varför valde du Frisksportarna?
– Jag attraherades av helhetssynen med ett sundhetstänk. Jag gillar bredd också. Vårt valspråk är generation i gemenskap och det är bra social sammanhållning.
Vad är ditt motto som ledare?
– Jag har inget sånt, men jag drivs av att se ungdomar växa och utvecklas. När de lär sig saker och lär sig ta ansvar. Det ska vara lustfullt och roligt.
I år blir det på grund av coronakrisen inget riksläger i Frisksportarna. Det brukar locka 1 200-1 300 deltagare och skulle i år hållits i Trosa skärgård. För första gången på 60 år ställs det in.
I Motala har tablågymnastiken pausats, och dagläger under tre veckor har ställts in. Men annars rullar det på. Avståndet blir naturligt när inte lika många kommer på träningarna.
– När vi inte kan åka på rikslägret blir det lite mer verksamhet i vår stuga i Råssnäs i stället, säger Jesper Antonsson och ser fram emot mångkampen på nationaldagen, 6 juni.