Ny sportpub öppnar i Motala centrum

Det har gapat tomt i Motala city sedan sportpubskedjan O´Learys slog igen i somras. Men nu är en ny sportpub på väg att öppnas.

Här på Bispo öppnas en ny sportpub. Inom två veckor slår ägaren Nor Alajehji upp portarna till den nya avdelningen intill Stora torget.

Här på Bispo öppnas en ny sportpub. Inom två veckor slår ägaren Nor Alajehji upp portarna till den nya avdelningen intill Stora torget.

Foto: Jens Bollius

Sport2019-09-24 19:00

Det är Bispo vid Stora torget som inom två veckor slår upp portarna för en ny avdelning. Det blir 60-70 platser vid nio tv-apparater. Licenser med både Cmore och Viasat är klara.

– Vi ändrar öppettider till att ha öppet fem-sex dagar i veckan och anställer tre nya medarbetare. Vi ska kunna visa i stort sett allt, Premier league, Champions league, SHL, fotbollsallsvenskan och La liga, säger Bispos ägare Nor Alajehji.

Det har varit en brist i Motalas nöjesliv sedan O´Learys på Platensgatan slog igen i juni efter att ha varit en mötesplats för ortens idrottsliv sedan 2002.

Bispo hoppas kunna fylla den luckan som uppstått.

– O´Learys gjorde det väldigt bra och vi hoppas kunna erbjuda något där folk kan se sitt favoritlag och sedan kanske gå vidare, säger Nor Alajehji.

Bispo har funnits i tre år och från starten haft sporttouch med sin nöjeshall med bowling, shuffleboard, biljard, simulatorer och arkadhall. Redan från början var det tänkt att komplettera med att visa matcher på tv.

Att en sportpub har saknats i Motala sedan O´Learys försvann håller Conny Gustafsson, köksmästare på intill-liggande nattklubben The king, med om. The king satsar vidare på sitt koncept.

–  Man vill kunna kolla en fotbollsmatch. Det har saknats. Det är viktigt att det finns konkurrens och en sportpub har en egen genre, säger Gustafsson.

I slutet av oktober kommer också Harrys tillbaka och slår då upp portarna i den gamla saluhallen. Ägaren Marcus Kåtorp berättar att Harrys kommer att visa större matcher typ EM i fotboll.

Krogar är konkurrenter, men kan också hjälpa varandra genom att folk drar folk.

–  Det blir jättebra när Harrys öppnar. Bra att få ut mer folk, man kanske kan börja kvällen här och avsluta på Harrys, funderar Nor Alajehji.

Fiket/restaurangen Ströget på andra sidan torget säger också att det finns nya planer i en ny lokal, men vill inte säga mer än så. Inget sportbarsliknande verkar dock vara på gång.

– Jag tror ju att de som är fotbollsintresserade har kanalerna de vill ha hemma, det är inte så dyrt att ha kanalerna i dag. Men all konkurrens är positiv, Harrys öppnande kommer att locka till sig folk, säger Mateus Abdulahad, köksmästare på Ströget.

O´Learys hade mycket gäster främst första halvan av sin tid i Motala. Återstår att se nu hur Bispo kommer att locka de idrottsintresserade Motalaborna.

Karta: Motala Stora Torget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!