Det anser den ansedda brittiska tidningen The Guardian, som gjort en världsranking med hjälp av 72 "experter" (forna spelare, tränare, journalister) från 30 länder.

Fem svenskor finns med på 100-bästa-listan och alla fem har anknytning till Linköpings FC. Nilla Fischer, nu i Wolfsburg men klar för LFC efter VM, är 26:a på listan och den högst rankade svenskan. Caroline Seger återfinns på 80:e plats, Fridolina Rolfö är 84:a, Stina Blackstenius är 90:e och LFC:s Kosovare Asllani är rankad som 95:a med motiveringen: "Även om Linköping varken vann liga eller cup så hade det kunnat vara värre utan hennes insatser. Tio mål från en mittfältsposition inger respekt och hon spelade också en stor roll när Sverige kvalificerade sig för VM."

Om Blackstenius skriver The Guardian: "Talangfulla Blackstenius är en av Europas främsta unga spelare, men tycktes vara offer för Montpelliers likgiltiga form under året. Hon hittade bara målet tre gånger under andra halvan av förra säsongen och det tog ett tag innan målskyttet satte igång i höst, men det gjorde det med stil när hon gjorde fem mål mot Metz."

Bäst i världen? Ja, det är en före detta LFC-spelare, danskan Pernille Harder, nu i tyska Wolfsburg.