Jättesuccé i stora tävlingen på hemmaplan

Trots skarp konkurrens med bågskyttar ifrån hela Sverige så lyckades ett par östgötar fira stora triumfer i Motala Sporthall. "Det var verkligen kul", konstaterade hemmaklubbens Inez Hofel Jacobsson.

 Inez Hofel Jacobsson, närmast i bild, stod för en häftig finaluppgörelse mot lagkamraten Alma Lind precis framför.

Inez Hofel Jacobsson, närmast i bild, stod för en häftig finaluppgörelse mot lagkamraten Alma Lind precis framför.

Foto: David Eidhammer

Bågskytte2019-11-30 18:13

15-åringen hade all anledning att le efter den häftiga finaluppgörelsen på bana åtta – mot lagkamraten Alma Lind.

På SM för några månader sedan var det Alma som vann en exakt identisk finalduell. Men den här gången skulle Inez få revansch.

– Vi har gjort upp i finaler förut. Så det är klart att det kändes bra, sa guldmedaljören Inez.

Alma fyller i:

– I början av serierna var det väldigt jämnt. Sedan blev det lite större avstånd, men det är skönt att ha varandra. Vi har redan börjat sikta lite mot inomhus-SM i vår.

Vid sidan om just om SM är Julosten – som avgjorts i Motala de 40 senaste åren – en av de absolut största tävlingarna på svensk mark.

– Den här hallen är egentligen för liten för oss. Vi hade kö på anmälningslistan och de 190 som kom till start hade kunnat vara ännu fler. Sedan är det väldigt roligt att vi i Motala BSK också börjat få fram så många nya som tävlar, säger tävlingsledaren Kalle Eklund.

I elitklassen i på damsidan blev det också stora lokala framgångar när Lova Salovaara, Linköpings SKF, tog hem en något överraskande silvermedalj i den svåra Compound-klassen.

Storfavoriten Caroline Käck, Järnvägen, var bara fem poäng före i det avslutande skyttet.

– Jag är jättenöjd med dagen. Innan tävlingen hade jag inte alls stora förväntningar. I matchskyttet kändes det hur bra som helst. Det här var bland det bästa jag har presterat hittills.

Linköpings Lova Salovaara gjorde en i det närmsta perfekt tävling.
Linköpings Lova Salovaara gjorde en i det närmsta perfekt tävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!