Baltzar chanslösa mot seriefavoriterna

Överkörda av seriens storfavoriter Stureby två helgen i rad. Team Baltzar har fått en minst sagt tuff inledning i återkomsten i bowlingallsvenskan.

Martin Pettersson och Team Baltzar inledde bra. Men de var ändå chanslösa mot seriefavoriterna Stureby.

Martin Pettersson och Team Baltzar inledde bra. Men de var ändå chanslösa mot seriefavoriterna Stureby.

Foto: Thomas Augustsson

Bowling2019-09-21 13:45

De kommer från varsitt håll Team Baltzar och Stureby. Baltzar tog som bekant steget tillbaka upp i allsvenskan till den här säsongen. Stureby däremot föll överraskande ur elitserien och räknas nu som stora favoriter till att vinna mellanallsvenskan. 
Så att ställas mot dem två helger i rad är en minst sagt tuff öppning för Baltzar. Förra helgen blev det stryk med 17-3 borta och när Stureby nu gästade Baltzar så var skillnaden nästan lika stor. För nu fick Baltzar se sig besegrade med 16-4.
– Nu är vi färdiga med dem i alla fall. Det är inte dem vi ska ta poäng emot. Men vi gör skaplig match i alla fall, säger Team Baltzars lagledare Jan Henriksson. 
Ja, inledningsvis så var Baltzar med bra och det fattades bara en enda kägelpoäng för att de skulle ha tagit hem den första serien. Nu blev det istället 3-2 till Stureby och efter det så tog de över fullständigt.
–  Det hade ju varit kul om vi hade kunnat få vinna den första serien. Men de är helt enkelt bättre än oss. Vi är för tunna när vi möter så här bra lag, säger Henriksson. 
Baltzar har nu förlorat de tre första matcherna i den allsvsnak återkomsten. Henriksson hoppas dock att det ska gå bättre när de i fortsättningen inte ställs mot fullt så vasst motstånd som Stureby.
–  Vi får en tuff säsong så är det. Men vi känner oss inte på något vis slagna på förhand.

I division 2 besegrade både Baltzars farmlag och Ten Pin BK Vallonen med 15-5. För Ten Pin innebär segern att de fått en lysande start som nykomlingar och vunnit båda sina inledande matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!