En is redo för spel på måndag målet

Med det kalla vädret kom förutsättningarna för att göra is. Till på måndag ska isen på K-Bygg arena vara redo för IFK Motala.

På måndag hoppas arbetsledaren Patrik Widing att IFK Motala ska kunna åkta ut på isen på K-Bygg arena.

På måndag hoppas arbetsledaren Patrik Widing att IFK Motala ska kunna åkta ut på isen på K-Bygg arena.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-10-31 11:10

IFK Motala skulle ha spelat elitseriepremiär mot Frillesås på K-Bygg arena på fredag. Men den matchen fick som bekant flyttas fram till den 18 november då isen på arenan inte hinner bli klar i tid. 
– Det har ju varit ett sånt skitväder så vi kunde inte börja spola förrän i söndags natt, säger Patrik Widing arbetsledare för vaktmästarna. 
Han menar att väderomslaget till kyligare väderlek kom för sent för att det skulle vara möjligt att få isen klar till fredagen. 
Men när det väl kom så har de gjort vad de kunnat för att få den klar så fort som möjligt. 
– I måndags var det ju soligt så då ville vi inte gå ut på isen. För då kan det vi fått upp gå sönder. Men sen har vi spolat i måndags natt och under hela tisdagen fram tills i onsdags morse, säger Widing. 
Han fortsätter:
– I morse (läs i onsdags morse) gick jag ut och målade isen vit och det är rekord. Vi har aldrig fått upp en is så fort. Förhoppningsvis så kan vi rita linjerna på den under torsdagen och sen blir det att vattna som galningar. 


När tror du att IFK kan komma ut och träna på den?
– Min tanke är som jag hoppas på är att de ska kunna träna på måndag. Ifjol fick vi ju skjuta in sargen en bit och det kanske vi får göra nu också. Men då kan de i alla fall komma ut, säger Widing.
När vi står och pratar så slår det plötsligt honom att han just denna dag firar jubileum som ismakare. 
– Jag gör min 30-årsdag hör just i dag. 30 oktober 1989 gick jag innanför grindarna första gången och sen blev jag fast.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!