IFK Motala redo för World cup-mästarna

Bollnäs är ett av Sveriges bästa lag, som nyblivna World cup-mästare i höst. IFK Motala vet vad som väntar i tisdagens hemmamatch.

Målskytt mot Hammarby och Jonas Enander har gjort fyra mål för IFK Motala hittills. Nu väntar en ny tuff vecka för IFK, närmast med hemmamatch mot Bollnäs på tisdagen.

Målskytt mot Hammarby och Jonas Enander har gjort fyra mål för IFK Motala hittills. Nu väntar en ny tuff vecka för IFK, närmast med hemmamatch mot Bollnäs på tisdagen.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-11-25 19:00

– Ett topplag som redan spänt musklerna. De har värvat bra spelare, är bra defensivt och har bra snurr på bollen. Det gäller att vi är med och är förberedda, säger IFK Motalas lagkapten Erik Litzén.

IFK Motala är mitt inne i den tuffa novemberfasen av elitserien, när det är matcher var och varannan dag. Den här veckan betyder det matcher mot Bollnäs hemma tisdag, Västerås borta inomhus torsdag och Frillesås hemma på söndag.

Det fortsätter sedan med Broberg hemma nästa tisdag och Vänersborg borta nästa torsdag. Det blir fem matcher på tio dagar.

– Tre riktigt roliga matcher, säger Erik Litzén om kommande veckan.

IFK Motalas spelare och ledare har i stort sett samtliga jobb eller studier vid sidan om bandyn, men tidsmässigt lägger de ändå nästan så mycket tid som om de vore heltidsproffs.

Efter Hammarbymatchen i fredags var laget helt ifrån varandra två dagar, bara något individuellt pass inlagt, där Litzén valde att ta en löptur, och det kändes som lång tid.

Ni orkar med spelschemat?

– Ja, absolut att vi gör det. Vår fysiska status är jättebra, säger lagkaptenen.

4-4 mot Hammarby i fredags påkallade kluvna känslor. IFK räddade en poäng sent, men kunde samtidigt ha vunnit.

– Jag tycker att vi har vuxit och byggt på oss erfarenhet nu efter några år i elitserien. Vi fortsätter att ha en vilja att jobba hårt för varandra, tycker Erik Litzén om inledningen av serien.

Något ni kan utveckla?

– Jadå, det är väl allt. Vi kan bli bättre på allt, säger lagkaptenen.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!