Därför är målsättningen att via sina samarbetspartners få in så mycket pengar att man minst kan anställa på deltid, en eller flera personer.
– Hur vi ska göra tillsättningen är något vi just nu funderar på. Kanske blir det en person, kanske blir det flera som delar på uppdraget, säger Pär Beckne. Det beror på hur genomslaget på satsningen blir.
Uppgiften blir att ta hand om lagets juniorer samt de som går på bandygymnasiet, men också att stötta andra ledare och ideellt arbetande föräldrar i föreningen.
– Eftersom uppdraget är så brett har vi inte riktigt formerna för hur anställningen ska se ut, men vår förhoppning är att vi får ett bra stöd av våra partners. Vi har varit ute och hört oss för innan vi lanserade det här och responsen har varit positivt. Förhoppningen är att vi kan dra igång projektet efter semestern.
Möjligheten att välja bandy som specialidrott på gymnasiet hade uppehåll ett antal år men kom tillbaka det här läsåret, med bara sex elever. Nu fortsätter satsningen och Pär Beckne ser att tillströmningen kommer att vara betydligt högre nästa läsår.
– Vi räknar med 10-15 stycken, både killar och tjejer, som till hösten börjar i årskurs 1. För oss i föreningen är det jätteviktigt att vi kan erbjuda den här möjligheten, för att kunna ha kvar ungdomarna här i Motala istället för att de flyttar till andra föreningar där det finns ett bandygymnasium.
Han fortsätter:
– Vi har också två av landet absolut bästa ledare knutna till skolan i Pär Höckert och Tommy Svensson, där kan inte många andra mäta sig. Och de kommer att vara med även under kommande läsår.