– Ja, det är glasklart nu att det ska byggas en hall. På politikerutfrågningen i fredags sades det också tydligt ja på att hallen byggs den här mandatperioden. Vi ser det som ett muntligt löfte av Camilla Egberth, konstaterar IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

I budgeten säger majoriteten kring satsningar på idrottsanläggningar att aktivitetshall byggs den här mandatperioden och en ny simhall ska stå klar senast nästa mandatperiod. Precis så som MVT berättat tidigare.

Efter att budgeten har lagts ska nu en arbetsgrupp komma i gång, med folk från både kommunen och IFK-bandyn.

– Nästa vecka ska gruppen komma i gång, säger Pär Beckne.

Först ska det tas fram en ny detaljplan för området på isstadion. Sedan är planen som tidigare att lägga en ny betongplatta och bädd och sedan bygga in befintliga lokaler som läktare, klubbhus, omklädningsrum, avbytarbås och pressbås. Ungefär som i Trollhättan, som Gripen har det.

IFK hoppas att hallen kan stå klar till hösten 2017, alltså om två år.

Fram till dess får IFK vara ett utebandylag och det betyder osäkerhet med isen. Nu när det är en mild höst är det tveksamt om isen kan stå färdig till tredje helgen i oktober som brukligt.

IFK har planerat in en hemmamatch mot Tranås 20 oktober. Men den är i fara.

– Vi är lite oroliga nu och hoppas på kallare väder. Annars måste vi lägga in ytterligare träningar i stora hallar, säger Pär Beckne.

Närmast spelar IFK borta mot Nässjö på torsdagen, borta mot Örebro SK den 8 oktober och mot Tellus i Västerås den 11 oktober.

Hittills har Motalalaget gjort bra resultat, 4–4 mot Hammarby och 6–4 mot Jönköping, på försäsongen.

Allsvenska premiären är borta mot Lidköpings AIK lördagen den 7 november.