– Det är synd att vi inte har den här matchen på hemmaplan. För jag tror att vi hade kunnat fylla Sporthallen. Så stort intresse är det för matchen.

Solfjäderstadens ordförande Maggan Hagman suckar lite. För en fullsatt Motala sporthall hade inneburit en bra bit över 1 000 åskådare.

Men nu är det Rimforsa som har hemmaplan och då gäller helt andra förutsättningar. För Åsundahallen tar inte in mer än 200 åskådare.

Artikelbild

| Åsundahallen i Rimforsa tar bara in 200 personer. 44 av platserna i seriefinalen har tilldelats Solfjäderstaden.

– Vi har haft en bra dialog med Rimforsa ordförande om hur vi ska kunna lösa det och tyvärr har ju deras hall stora begränsningar, säger Hagman.

För att undvika kaos vid entrén beslutade Rimforsa att fördela biljetterna enligt följande. Rimforsas spelartrupp får 60 biljetter. 100 biljetter säljs på plats till klubbens medlemmar och Solfjäderstaden får 44 biljetter.

– Det är ju jättetråkigt att inte alla som vill kan få uppleva den här matchen på plats. Men nu har vi bara 44 biljetter. Häften av dem går till spelartruppen och resten går till de övriga supportrarna.

De biljetterna tror Hagman kommer ta slut inom någon minut. För de supportrar som inte får möjligheten att se matchen på plats så jobbar Solfjäderstaden för att kunna erbjuda dem ett alternativ.

– Förhoppningsvis så ska förbundet livesända matchen och vi jobbar för att i så fall få till ett event på hemmaplan där de supportrar som vill kan komma och följa matchen tillsammans. Vid seger så kan ju det bli ett väldigt trevligt event. Vi har jobbat rätt hårt för att få till det men det är inte helt klart än. Men så fort vi vet så kommer vi släppa det i våra egna kanaler, säger Hagman.