Beskedet i kväll: Piraterna kör 2020

Nu är det klart. Piraterna kör i elitserien 2020. Beslutet togs på tisdagskvällen på ett snabbt inkallat möte på Dunteberget.

Piraterna kör i elitserien 2020. Det beslutade klubbens styrelse på tisdagskvällen.

Piraterna kör i elitserien 2020. Det beslutade klubbens styrelse på tisdagskvällen.

Foto: Arkivbild

Speedway2019-11-12 19:55

– Folk kan börja köpa säsongskort. Jag kan garantera att vi kommer att lösa det här, det känns väldigt bra, säger Piraternas styrelseledamot Yngve Rylander efter ett snabbt inkallat styrelsemöte på tisdagen.

Piraternas styrelse har jobbat intensivt de senaste veckorna med att samla in pengar och att få in nya sponsorer och nya samarbetsavtal. Medlemmar, supportrar och andra har också hjälpt till.

Först var det tänkt att styrelsen skulle ha möte på torsdag för att samla ihop sig kring de olika idéer som det jobbats med.

Det har sagts att det sett mörkt ut i jobbet med att först och främst få ihop förarskulderna från 2019 på 800 000 kronor.

Det har sagts att det också bara funnits några halmstrån kvar för att lösa krisen.

Men i sportens värld kan det vända snabbt.

Efter några positiva besked snabbsammankallade ordförande Sven Gustafsson styrelsen på tisdagskvällen. Där togs beslutet att köra vidare i elitserien 2020.

Förbundet Svemo kommer att meddelas om beslutet.

Det är två förare som anmält till förbundet att de har krav på Piraterna. Klubben kommer att lösa det som krävs. Vilket gör att Motalalaget då slipper tvångsdegradering.

Yngve Rylander säger att Piraterna ännu inte har alla pengar som krävs för en fortsättning, men säger att klubben fått så mycket garantier att beslutet om säsongen kunde tas.

– Det ser bra ut, ser ljust ut nu. Det är klart att allt fortfarande kan hända och saker kan gå fel, men vi ser det som osannolikt och därför har vi tagit det här beslutet, säger Yngve Rylander som säger att det företag som det förhandlas med om arenanamnet inte är inräknat.

– Vi klarar det här ändå. Det blir bonus om det också går i lås som vi hoppas på, säger Yngve Rylander.

På måndag kommer nye lagledaren Daniel Davidsson få siffrorna på den nya budget han har att jobba med.

Daniel Davidsson kommer hem på fredag och kan då fortsätta sitt jobb fullt ut med att bygga laget till 2020.

– Hans budget blir inte hög, den blir vad det blir, säger Yngve Rylander.

Piraterna har jobbat med minussiffror och skulder hela hösten och har själv uttryckt att det varit konkurshot och hot om nedläggning av elitserielaget.

Men på några dagar har läget vänts och nu kan Motala se fram emot en ny säsong i vår. Guldhjälten från 2011 och 2013, Greg Hancock, har åter öppnat dörren till Piraterna.

– Vi kommer att vända det här till något riktigt bra, säger Yngve Rylander.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om