– Vi hade möte för en stund sedan och har fastställt att Värnamo vinner på straffar, bekräftar Mikael Haglund som är ordförande i svenska hockeyförbundets tävlingsnämnd.

Ni kan säkert storyn vid det här laget. Kvalmatchen till division 1 gick till förlängning, där Marcus Schelin avgjorde efter drygt nio minuter. Problemet var bara att domaren trodde att förlängningen varade i tio minuter, när regelboken säger fem minuter. Beskedet blev att det skulle läggas straffar. Där avgjorde Värnamo.

LÄS OCKSÅ: Jätteskandal i Mjölbys kvalmatch

Artikelbild

– Det är naturligtvis mycket olyckligt det som hänt. Domarna har gjort fel och har inte varit pålästa på reglerna. Samtidigt är det enligt regelboken så att matchtiden tar slut efter fem minuter, vad som händer efter det kan vi tyvärr inte ta hänsyn till, säger Mikael Haglund.

Har du varit med om något liknande?

– Nej.

Kan Mjölby överklaga?

Artikelbild

– Ja, man kan överklaga för att få prövningstillstånd hos styrelsen, säger Mikael Haglund.

Det är dock inget som Mjölbys sportchef Niklas Frisell tänker göra:

– Nej, vi håller inte på att tramsa med ett överklagande. Jag har aldrig varit med om att man vunnit ett sånt ärende, så det är ingen idé att ödsla kraft på det. För oss var det värt att visa vår ståndpunkt, nu är det här utagerat från vår sida. Det blir raketbränsle inför matchen mot HA74 imorgon, säger Niklas Frisell.

Han tillägger:

– Jag lider så fruktansvärt med grabbarna som lägger tid och sina egna pengar på det här. Nu måste man se till att såna här saker inte händer igen.

Tränaren Erik Vikström säger till Corren:

– Surt, men vi har gjort vad vi kunnat. Nu ska det bli riktigt kul att åka till Sävsjö imorgon där HA favoriter för första gången på flera år.