BETYGEN: De var bäst i Motala mot Villa

Många spelare var bra på olika sätt när IFK Motala tog en oväntad poäng mot Villa i Lidköping. Till slut stod det klart vem som tog tre poäng.

Det var hård konkurrens om poängen i IFK-ligan. Tre poäng går till slut till målvakten Jussi Aaltonen för tätt spel och för straffräddningen. Men många var bra.

Det var hård konkurrens om poängen i IFK-ligan. Tre poäng går till slut till målvakten Jussi Aaltonen för tätt spel och för straffräddningen. Men många var bra.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-20 22:15

IFK Motalas betygsliga elitseriesäsongen 2019/2020 handlar om att dela ut sex poäng totalt till tre spelare. Tre poäng till bäste man, två poäng till näst bäst och en poäng till tredje bäst.

Regerande mästare är målvakten Jussi Aaltonen. Före det tog lagkaptenen Erik Litzén, tidigare Ivarsson, två raka segrar och före det vann Eric Ågren, snabbskrinnaren, sex raka segrar totalt i betygssättningen.

Mot Villa Lidköping borta på onsdagen premieras de tre spelarna nedan: 

Tre poäng
Jussi Aaltonen
Villa skapade en del chanser och som vanligt var Aaltonen tät och samlad i buren. Med magen räddade målvakten också en straff från Joakim Andersson. Utsedd till bäste bortaspelare.

Två poäng
Elias Gillgren
Bra skridskostark back och bra i brytningarna, samtidigt som han är ett offensivt vapen i IFK Motalas spel. Gjorde 1-0-målet som satte tonen för skrällpoängen. 

En poäng
Jonas Enander
Bra defensivt jobb från anfallaren som också denna gång visade riktigt bra udd framåt. Förutom ett mål i första halvlek sköt han i stolpen en gång. En bra kontringsspelare.

Tänkbara för poäng, men som hamnade utanför, var bland andra Albin Bjerkegren, med två assist, Vitaliy Klyushanov, och även 4-4-skytten Kasperi Hirvonen.

Sammanlagt efter 5 matcher i IFK-ligan 2019/2020: Jussi Aaltonen 7, Elias Gillgren 5, Kasperi Hirvonen 4, Anders Persson 4, Nicklas Ögren 3, Olle Nordlund 3, Viktor Hulthammar 2, Jonas Enander 1, Albin Rohlén 1.

Karta: Sparbanken Lidköping Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!