Bike games hyllades av MTB-Ă„karna

Första VÀttern bike games hyllades av Äkarna i lagtÀvlingen. "Med upplÀgget att passa alla kan det vÀxa", bedömer Johan Lindholm.

Full fart i vÀxlingsomrÄdet i MTB-lagtÀvlingen i VÀttern bike games. 95 lag kom till start och det Àr en tÀvling som bedöms kunna vÀxa.

Full fart i vÀxlingsomrÄdet i MTB-lagtÀvlingen i VÀttern bike games. 95 lag kom till start och det Àr en tÀvling som bedöms kunna vÀxa.

Foto: Jens Bollius

Cykling2019-09-15 12:59

Motalakillen Johan Lindholm skadades svĂ„rt i en MTB-olycka i Ödebyskogen för nĂ„gra Ă„r sedan och det kunde gĂ„tt riktigt illa. Det blev rehabilitering med stödkrage en lĂ€ngre period. Men den hĂ„rde multisportaren har kĂ€mpat sig tillbaka och nu njuter han av vĂ„ghalsig cykling i skogen igen.

Lindholm var en av Äkarna i Team challenge i Bondebacka pÄ lördagen. Det gick undan och efterÄt kunde han visa upp en bild pÄ blodiga ben. Men det var inte sÄ farligt.

–  Jag lade ned cykeln lite för mycket i en kurva med grus, sĂ€ger han.

Varför Àr det sÄ kul med MTB?

–  Lekfullheten skulle jag nog sĂ€ga, svarar Johan Lindholm.

Det var lite smÄvurpor i lagtÀvlingen som totalt lockade 95 lag till VÀttern bike games. Men inget allvarligare Àn sÄ.

–  Det har gĂ„tt jĂ€ttebra. Alla sĂ€ger att det varit fantastiskt bra och vi har fĂ„tt mycket ros för banan, sĂ€ger Anna Enocsson i arrangörsstaben.

Det bÀsta?

– AtmosfĂ€ren dĂ€r alla pratat med alla. Det har varit jĂ€ttetrevligt. Det finns alltid saker att förbĂ€ttra, men det har gĂ„tt kanonbra med allting, sĂ€ger Enocsson. 

Herrlaget Sportson med Jocke Bernström, Jesper Dahlström, Carl Axelsson och Fredrik Lagercrantz körde flest varv av alla, 57 varv pÄ tolv timmar. I lÄnga klassen körde Idrottslabbet 53 varv, bÀst i mixed, FinspÄng bikegirls 47 varv som bÀsta damlag och FinspÄng 52 varv som bÀsta ungdomslag pÄ lÄnga.

VÀttern bike games ska nu utvÀrderas efter tre Är av VÀtternrundan.

– MagkĂ€nslan Ă€r att vi fortsĂ€tter, sĂ€ger Anna Enocsson.

Karta: Bondebacka
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!