– Ni ska ha en stor eloge, ni har inte hållit på så länge. Och vi älskar alla det här, sade Norrköping Panthers spelare nummer 93, Sebastian Diakiti.

Mycket folk, uppskattningsvis mellan 300 och 400 åskådare, hade kommit till Råssnäsfältet för att se division 1-derbyt. Gästerna från Norrköping var ofina att vinna med hela 42–0 efter 29–0 i halvtid.

– Sjukt kul att spela och jättekul med derby, sade Sebastian Diakiti vars lag har slagit ihop sig med Södertälje till den här säsongen.

Artikelbild

| Kampen var stenhård när Motala-Vadstena Blackhawks i Råssnäs drabbade samman med Norrköping Panthers i ett division 1-derby i amerikansk fotboll.

Pantherscoachen Rolf Björk var nöjd med första halvlek, men hans lag är inte riktigt vana vid ledning. Det mattades i andra halvlek.

– Det var gemytlig stämning, en förbrödring, tycker Björk om matchen.

Motala-Vadstena Blackhawks gör sin första säsong och nu var det hemmapremiär i ettan efter 6–22 mot Carlstad Crusaders borta förra helgen.

Blackhawks visade upp en remarkabel stolthet över att ha börjat med sporten. Publiken tackades, coacherna tackades och spelarna var som solstrålar efteråt. Trots storförlusten.

Artikelbild

– Vi börjar matchen svagt, men bygger upp oss. Vi avslutar matchen starkt, Panthers har ändå spelat i flera år, sade Eric Karlsson, Blackhawksspelare från Skänninge.

Vad är det bästa med att spela?

Artikelbild

– Adrenalinet, menade Eric Karlsson.

Blackhawkscoachen Niclas Steklmacher sade att 0–42 inte var det resultat han hoppats på.

Artikelbild

– Men Norrköping har 1,2 ton i sin sju man starka front. Vi är lite för lätta där. Vi har svårt att komma igenom, men vi gör det riktigt bra i andra halvlek, sade Steklmacher.

Även nästa match är hemma i Råssnäs för Blackhawks, mot Borås lördagen den 18 maj klockan 12.