Hektiskt för Ovebrink i Brasilien

Boije Ovebrink är hemma igen efter sitt senaste äventyr på andra sidan Atlanten. Det var intensiva dagar med The Iron Knight.

Brasilianaren Roberval Andrade har vunnit Formula Truck i Brasilien tre gånger och senast förra året med en Mercedes. Nu fick han möte svenske Boije Ovebrink och The Iron Knight.

Brasilianaren Roberval Andrade har vunnit Formula Truck i Brasilien tre gånger och senast förra året med en Mercedes. Nu fick han möte svenske Boije Ovebrink och The Iron Knight.

Foto: PRIVAT

Bilsport2019-10-02 08:00

Det blev en vecka där det hände massor kring truckracingprofilen från Motala på Goodyears testbana i Americana 15 mil nordväst om Sao Paolo.

Boije berättar själv om upplevelserna: "Jag har filmats och intervjuats av de största TV-teamen i Brasilien med teknik och motorsport och häftiga bilar som tema. Jag har skjutsat över 50 journalister, Volvo- och Goodyearchefer samt ett antal influenser inom sociala medier samt en truckracingchampion och en kvinnlig formelförare, Bia Beatrix, som är den första kvinna som vunnit hela Indy Light-serien i USA. Har även blivit utmanad av en BMW M5 med Goodyears främsta testförare som pilot. Jag vann med god marginal på sträckan 0-500 meter, men BMW-bilen hängde med bra upp till 200 meter", beskriver Motalakillen.

Ovebrink var exalterad efter besöket: "Testbanan var 2,5 kilometer och mycket snabb där jag körde totalt 160 varv i farter upp mot 230 km/tim söndag för test och för inbjudna måndag till onsdag", säger han. 

Medpassagerare var bland andra Roberval Andrade som har vunnit Formula Truck i Brasilien 3 gånger och senast förra året med en Mercedes. 

– Han var mycket imponerad av väghållningen och prestandan i The Iron Knight efter tre snabba varv på Goodyears testbana, berättar Ovebrink.

Volvo och Goodyear gjorde denna aktivitet i samarbete då Goodyear firar 100 år i Latinamerika 2019.

För Boije Ovebrink, 68 år, går nu truckracinglivet vidare med nya ännu så länge okända äventyr under Volvos paraply och regi.

Karta: Americana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!