Det är inte bara i skidspåren som vi har lokala intressen under SM-veckan i Söderhamn. För i startlisten till lördagens SM-tävling i rallycross så återfinner vi Vadstena RRC:s Björn Alvarsson.

Som förra säsongen vann Svealandcupen och var tvåa i Götalandscupen.

– Jag har hållit på med det här i snart sju år och varit med i toppen de där cuperna de senaste fem-sex åren. Så lite framgångar har jag haft, säger Björn.

Men under SM-tävlingarna så menar han att han slår ur underläge.

– Vi kör ju mot de som åker två klasser högre i normala fall. De har ju bra mycket mer hästkrafter än vad jag har. Så det blir lite pirrigt att ställa sig bredvid de essen, säger Björn som dock tror sig ha en chans ändå. För till skillnad mot sommarens rallycross-tävlingar så är de nu inte asfalt och grus utan is som de ska köra på.

– Och då behöver man inte ha så många hästkrafter. Då handlar det mer om att få fäste och jag skulle ju inte åka upp om jag inte trodde att jag hade någon chans alls, säger Björn som menar att starterna kommer bli avgörande. Och just där tror han sig ha en fördel med sin bakhjulsdrivna BMW.

– Jag har alltid byggt mina bilar för att de ska vara startsnabba. Kommer du iväg först så är ju mycket vunnet.

20 förare är anmälda till helgens SM-tävlingar. Av dem går tolv vidare till semifinal efter det inledande kvalet.

- Det körs i tre omgångar och där räknas placeringarna och inte tiderna som i vanliga fall. Så det gäller att hålla sig kall och inte göra bort sig, säger Björn.