Blomdahl lämnar VGIF som bygger ungt

Rickard Blomdahl lämnar Vadstena GIF efter ett år. VGIF söker nu en ny tränare, men fokus på ungdom och framtid inför en omstart i femman.

Rickard Blomdahl lämnar Vadstena GIF efter en säsong. Han säger att en ny klubb är klar, men vill inte säga något om det innan papperen är påskrivna.

Rickard Blomdahl lämnar Vadstena GIF efter en säsong. Han säger att en ny klubb är klar, men vill inte säga något om det innan papperen är påskrivna.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-10-23 09:00

– Vi jobbar på för att få in både nya tränare och spelare. Vi ska försöka ha ett ungt lag så vi har en framtid. Om vi ska värva ska vi värva hungriga spelare. Vi har ett bra grundlag och behöver inte ha panik, vi ska ha ett eget spel, säger VGIF-ledaren Claes Andersson.

Rickard Blomdahl, som har en ny klubb klar men inte vill säga något om det förrän papperen är påskrivna, säger så här om fortsättningen:

–  VGIF är en grymt trevlig förening med fantastiska personer, som gör mycket för att det ska funka. Tyvärr fick vi inte ut det vi ville i år, på grund av vissa orsaker, men jag önskar föreningen och spelarna all lycka till i framtiden. Det är de värda, kommenterar Blomdahl.

VGIF har spelat i fyran i fyra säsonger, men spelar 2020 i femman igen. Claes Andersson säger att tio-tolv spelare i klubbens herrtrupp är intressanta för andra lokala klubbar, men inget är klart.

– Vårt mål är att få med yngre nu på ett tåg upp igen, säger Andersson.

När det gäller herrfemman blir det sex lag från MVT-land nästa säsong. VGIF och Borensberg från fyran, LSW, Kristberg och Österstad från femman och Zeros från sexan. Det blir många derbyn.

I Kristberg slutar Torbjörn Ekman som tränare och enligt uppgift är Fågelstas Mika Niemi aktuell att ta över. Niemi som ersätts i Faif av Dennis Gustafsson.

På damsidan fortsätter Vadstena GIF med ett division 4-lag nästa säsong och där fortsätter Mats Pettersson som tränare, Pettersson som kom ny i år från Stockholm.

Karta: Kungsvalla ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!