Bonus: Alla älskar att spela padel

Skvallerspalten tittade in i Motala padelcenter där ett 15-tal tidigare Maifspelare mött upp. Det blev nostalgi och kamp på banan.

Mattias Filipanics, Daniel Leinar, Samir Rekic och Peter Lindholm var de fyra bästa spelarna när Maifspelare från förr hade återträff och padelturnering i Motala. Filipanics och Leinar vann finalmatchen.

Mattias Filipanics, Daniel Leinar, Samir Rekic och Peter Lindholm var de fyra bästa spelarna när Maifspelare från förr hade återträff och padelturnering i Motala. Filipanics och Leinar vann finalmatchen.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-10-21 12:15

Padel är uppenbart den absoluta popsporten i Motala just nu och för Martin Axén, Borentränaren och tidigare Maifstrikern, har det blivit så mycket spel att han fått tillbaka sina knäproblem. Därför fick han räkna resultat på sidan under återträffen.

På sidan satt också Erik Moberg, Andreas Högberg och Thomas Efraimsson, tidigare Johansson, med olika åkommor. De ville ändå inte missa en reunion från en tid, 2002-2008, då Maif tog sig från trean till ettan på kort tid.

Seriesegern i tvåan 2007 var minnesvärd, efter seger mot Kenty på Fredriksberg i Linköping.

Göran Ekh, med på återträffen som tränare, är stolt i dag över det han uträttade tillsammans med Niklas Egnell som på lördagen fick lämna återbud då han är upptagen av allsvensk kamp med Helsingborg. Ekh fick vara med om en rad seriesegrar och en sjätteplats i söderettan 2008. Han var på gång till Ljungskile och ett tag klar för Åtvidaberg, men hoppade ändå av tränarkarriären i hett läge.

– Jag hade tre barn och tränarjobbet tog för mycket tid, tyckte jag. Jag satsade på jobbet och ungdomsfotbollen, berättar Ekh som i dag sitter med som ideell kraft i Maifs ungdomssportgrupp.

– Det är där vi måste sätta grunden, säger han.

På Maifträffen kom långväga gäster som Andreas Ring, 36-åring som spelade division 7-fotboll i Stockholm så sent som för ett par år sedan, och Stockholmsboende Niklas Högberg, 34 år, som kanske spelar i fyran med Enebyberg nästa säsong.

– Trevligt att träffa grabbarna igen, sade Andreas Ring.

Padelturneringen då? Ja, när alla mött alla i olika dubbelpar toppade Daniel Leinar tabellen med 145 poäng. Tvåa Samir Rekic med 133, trea Peter Lindholm med 129 och fyra Mattias Filipanics med 128. Det blev tiebreakfinal och där vann då Leinar/Filipanics, målskytt respektive målvakt för Maif på 00-talet.

I vimlet märktes också Rickard Göthberg, Alexander Magnusson-Glaad, Daniel Soner, John Erlandsson och Dino Muhic. Med flera. Återträffen fortsatte i Motalas nattliv.

Mer padel: På lunchhak i Motala satt i veckan Patrik Ullman och Martin Orselius, ex-fotbollslirare. Vad de spelar nuförtiden? Jo, padel.

Mer Maif: Minipingisbordet är borta från Maifs omklädningsrum. Förklaringen är att två bord gått sönder och nu har ingen velat köpa ännu ett bord. Renato Rako har fått avsluta på topp som mer eller mindre oslagbar i Maif.

– Det är när vi tagit bort bordet som det börjat gå bra. Nu fokuserar vi på fotbollen, säger Renato Rako och ler.

Mer fotboll: Motalatjejen Frida Elofsson är på väg tillbaka efter knäskadan. Bonus mötte henne på väg till rehabträning på gym i Motala. I höst har hon tränat med IFK Norrköping som kom tvåa i ettan, och nästa år kan det bli matchspel för IFK i tredjedivisionen. LFC-tränaren Olof Unogård, som har koll på klubbens talangs väg tillbaka, har tyckt att IFK Norrköping är ett bra mellansteg på vägen för Elofsson.

Slutligen: Hannah Gruffman, som har en ny roll som Motala kommuns fritidschef i sin delade tjänst med kulturen, pratade målande om sin passion för föreningsliv i intervjun med Sporten i veckan. Engagemang och själ i det man håller på med, där kan idrotten och kulturen ta varandra i hand.

Gruffman såg också fram emot fem spännande år som kommer för idrottslivet i Motala. Gruffman bedömde att det kommer att stunda nya tider för lokala idrotten, vad det nu kan innebära. Men hon lyste lite från ögonen när hon sade det. Om nya tiderna.

Motalatjejen Frida Elofsson är på väg tillbaka till fotbollen efter sin knäskada, och den vägen går nu via IFK Norrköping som hon tränar med och eventuellt ska spela med i ettan 2020.
Motalatjejen Frida Elofsson är på väg tillbaka till fotbollen efter sin knäskada, och den vägen går nu via IFK Norrköping som hon tränar med och eventuellt ska spela med i ettan 2020.
Topplistan vecka 43

Hett
1. Motala AIF Fotboll
Kryss mellan motståndarna och i helgen är det Maifs tur att gå in i elden i kvalet till ettan.
2. Solfjäderstadens IBK
Över 500 åskådare i ettan mot Olofström. Spännande och bra drag kring Fjädern, trots fall.
Snett
1. Piraterna
Kommunen nobbar fakturor och nu har lagledarna Stefan och Stefan hoppat av. Vad kan rädda elitserielaget?
2. IFK Motalas ballonghall
Kommunen ser svårigheter. Inte i fråga om pengar, utan i gestaltning och säkerhet. Ser mörkt ut för IFK:s tak.

Karta: Motala Padelcenter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!