Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Motalasupportern om mötet med LHC

Det var säsongskortsträff i Linköping i veckan. Linköpings HC:s SHL-lag öppnade upp portarna för sina trognaste supportrar. En av de cirka 150 supportrarna på plats var Per-Erik Brandt från Motala. 67-åringen är från Ydre från början, men har bott i Motala länge och började hålla på LHC för 25 år sedan. "Det är roligt att följa ett lokalt lag i länet", säger han.Per-Erik Brandt har haft "egen stol" i Saab arena i fem år och kortet för säsongen 19/20 kostar 5 880 kronor. Han är besviken på förra säsongen och nu vill han ha en mer engagerad coach i Bert Robertsson, än en coach som mest tuggar tuggummi som han tycker att Tommy Jonsson gjorde. "Vi föll på osäkerhet, att vi gav bort målchanser. Det har varit lite halvt, hoppas på mer fart nu", säger Brandt.

Bäst LHC-minnet är för några år sedan när LHC hängde kvar på målsnöret efter mål av Pär Arlbrandt. Nu tror Per-Erik Brandt på minst kvartsfinal 2020, kanske semifinal. På säsongskortsträffen fick han snacka med målvakten Jakob Johansson och nye Robin Johansson från Mora.

Blomberg jobbar extra i väntan på Tingsryd

Ishockeyliraren Anton Blomberg jobbar som paketbud hemma i Motala i väntan på nästa hockeyäventyr. "Pengarna måste in", säger Anton när han stressar runt med sin skåpbil. I augusti ansluter Anton Blomberg till allsvenska Tingsryd där han har skrivit ett ettårskontrakt. "Man tar vad man får, det blir perfekt", säger 24-åringen.

Anton Blomberg har tidigare spelat för Motala AIF, Linköpings HC, HV71, Vita Hästen, Skövde och senast Tranås.

Ivarsson om vändningen i Österstad

Det snackades om att Österstad skulle dra sig ur femman. Men laget kom till spel och tog en prestigeseger, 2–0, på Norra IP i fredags. "Vi var fyra dagar från nedläggning, men vi hade ett möte och fixade efter det åtta nyförvärv på en vecka", berättar tränaren Pontus Ivarsson som ni möter i ett videoinslag till veckans Bonus.

Jimmy Bothén har köpt hus i Motala

Österstads Jimmy Bothén har lämnat Boro/Vetlanda efter en säsong. Nu har Bothén köpt hus i Motala, tillsammans med Felicia Carlswärd, men vet inte riktigt var ishockeylivet går vidare.

IFK-grabbar i landslagstrupp

IFK Motalas bandyklubb fortsätter att fostra spelare till ungdomslandslag. Konrad Björck och Tom Lindroth är med i P17-landslagets träningstrupp till nästa säsong.

Hett

1. Stina Blackstenius

Målskytt igen och uttagen i VM-truppen. Toppmatch hemma väntar för LFC mot Rosengård (detta skrevs före den matchen) och sedan är det bara för Vadstenatjejen att börja blicka mot Frankrike-VM. En toppidrottare från bygden.

2. Klassfotboll

En härlig fotbollsfest och ett härligt arrangemang. En plats för de som inte spelar fotboll i klubb att få känna på fotbollen. Borens IK gör ett kanonjobb med detta.

3. Löpning

Göteborgsvarvet fortsätter att locka massorna och det är många andra lopp så här års, på närmare håll. Löpningen är skön och populär, särskilt i sköna maj.

Snett

1. Motala AIF Fotboll Herr

Utslaget ur cupen, flera skador på nyckelspelare och nytt poängtapp i serien borta mot Assyriska i Södertälje. Ingen bra vecka och ingen bra vår för Maif.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.