– Jag spelar på lördag om jag blir uttagen, säger Hovlund inför femmans återstart, mot Stjärnorp på Östvalla.

Österstad ligger fyra i tabellen och har gjort flest mål av alla i serien. Av 41 mål har Martin Hovlund gjort fyra i sin fotbollscomeback.

– Det är kul att ha bidragit till att vi gjort flest mål i hela serien. Vi ligger bra till så det är dumt att vara missnöjd, säger Hovlund.

Motalakillen bor i Linköping, men har lämnat Libks SSL-lag och söker sig mot Motala med sin familj. I Motala har han sitt jobb. Han säger att ingen innebandyklubb är aktuell just nu, inte Solfjäderstaden heller.

– Jag har faktiskt inte tänkt på om och vart det kan bli aktuellt, säger Martin som har lillebror Oskar Hovlund kvar i Libk i högsta serien.

Martin Hovlund har daglig koll på Motalas idrott på jobbet då han jobbar med Solfjäderns Didrik Karlsson, Zerosnyförvärvet Jonas Tell och IFK Motalas bandyfinländare Elias Gillgren. På rasterna blir det en del dueller och aktiviteter, vilket Didrik berättade om i veckan. I byggnaden finns också Joakim Schelin, tidigare Fjädertränare, och Peter Oscarsson, tidigare ordförande i Motala HK.

– Det är kul att jobba igen, har svårt att ha semester, erkänner Didrik Karlsson.

Semester har däremot just nu IFK Motalas Viktor Spångberg från sitt byggjobb. Där har han varit på samma resort i Spanien som veteranvärldsmästaren i racketlon, Stefan Hörnell. Spångberg har fått lektioner i det mesta av den drygt 50-årige Hörnell.

– Han är överlägset bäst i pingis, tennis och padel, berättar Spångberg från Torrevieja.

Motalakillen Jonathan Hallin har dragit i gång hösten med Lidköpings FK i fotbollstvåan. Han ska provträna med finska Inter Åbo, men ska göra det efter säsongen med LFK.

När det gäller speedwayprofilen Stefan Andersson Skill så verkar det inte nära att han blir Piraternas lagledare igen nästa år, men Ando har tätare kontakt med Piraterna igen. Dels genom jobbet där Probaco är arenasponsor och dels socialt.

– Jag brukar sitta på kansliet och snacka med Janne Eklöf. Det är kul, det hände ju inte för ett år sedan, säger Andersson Skill som även har kontakt med speedwayen genom sitt jobb som expert i tv.

Skvallerspalten Bonus är tillbaka nu för hösten. Topplistan ser ni nedan.

Hett

1. Team Motala pingis

Både Alexander Öhgren och Daniel Gustafsson tog medaljer på Japan Open i Tokyo. Ett år kvar nu till Paralympics för Motalaspelarna.

2. Team Lewa sport

Flera framgångar i Malmö triathlon och på söndag arrangeras det första Motala triathlon i Råssnäs. En bred Motalaklubb som utvecklas.

3. Piraterna

Kampen om slutspel går in i ett avgörande skede ett par veckor nu. Riktigt viktigt att ta tre poäng mot Rospiggarna i Hallstavik på torsdagen.

4. Borens IK

Herrlaget inledde med målfest och går för seriesegern i fyran. En bra trupp och ett bra lag som satsar på uppflyttning, vilket stan behöver.

5. Frisksportarna

Jätteföreningen i Motala har synts mycket i sommar med stora personporträtt på ledare och med ett lyckat riksläger i Vadstena.

Snett

1. Motala AIF Fotboll

Herrarna spelade bara 0–0 i höststarten borta mot Tyresö. Försvaret håller, men ingen gör mål. Kan bli en trist höst i mitten av tabellen.

2. Vadstena GIF

Vad har hänt med Giffarna? Herrlaget sladdar betänkligt i fyran efter Borens utskåpning i höststarten. Lär få svårt att hänga kvar.