Daniel Ellermann har varit sportchef på Svenska bordtennisförbundet de senaste åren och då jobbat med det pingisunder som Sverige upplever efter Truls Möregårdh och de andra framgångar i OS och VM.
Ellermann var i Doha i Qatar nu nyligen när Möregårdh tog brons i singel.
Nu jobbar han på posten fram till augusti, men har en del semester att ta ut.
"Jag vill tacka svensk bordtennis för drygt 16 magiska år på yppersta världsnivå fyllda med mycket glädje och enorma framgångar. Smått otroligt att lilla Sverige år efter år levererar så bra resultat i en världssport som bordtennis. Men nu är det för mig dags att ta nästa steg", skriver Ellermann på sociala medier.
Till Sporten säger Daniel Ellermann samtidigt att han förstås inte lämnar den bordtennis han älskar. Nu kan det bli mer ideell tid till Västers BTK.
– Ja, tidigare var det ju lite restriktioner där när jag hade den rollen jag hade i bordtennisförbundet, säger han.
Nya jobbet börjar han den 18 augusti, sportchef för sommardelen av Sveriges paralympiska kommitté. Med närmaste mål spelen i Los Angeles 2028. Då blir det också mycket pingis där Motala har spelare som Emil Andersson, Daniel Gustafsson och Alexander Öhgren, plus en nykomling och ung talang som Malva Fahlén.
Förutom pingisen där Ellermann tidigare var förbundskapten för paralandslaget får Ellermann nu sätta sig in i sporter som skytte, cykel, judo och ridsport.
Men pingis är det största.
– Ja, vi var ju en tredjedel av truppen i Paris, säger Motalakillen.
Ellermann tycker att sportchefstjänsten är det finaste jobb man kan ha i paraidrotten. Han kommer att jobba från en bas i Motala folkets hus, bredvid biblioteket.
"Jag är otroligt hedrad och stolt över att ha fått förtroendet att som sportchef för Sveriges paralympiska kommitté leda svensk paraidrott in i framtiden. Våra paralympier och framtida paralympier är fantastiska idrottare och jag ser fram emot att vara delaktig på deras resa mot nya medaljer i kamp mot övriga världen", skriver Ellermann på Facebook.
Samtidigt är det en utmaning. I Paris pratades det mycket hur mycket mer pengar det är i andra länders paraidrott, jämfört med hur det är i Sverige. När de är proffs i andra länder är svenska paraidrottare mer hobbyspelare i jämförelse.
– En viktig del av mitt jobb blir att vara med och bidra till bättre förutsättningar och mer resurser, säger Daniel Ellermann.