BK30-boxare tog medaljer i Halmstad

BK30 var med i Halmstad box open, tillsammans med boxare från Sverige och Danmark. Två guld, ett silver och en titel till Motalaklubben.

BK30 hade framgångar i helgens tävling i Halmstad. Tre medaljer tog Motalagänget i boxningstävlingen.

BK30 hade framgångar i helgens tävling i Halmstad. Tre medaljer tog Motalagänget i boxningstävlingen.

Foto: PRIVAT

Boxning2019-11-06 09:00

Alexandra Romlin tog priset som tävlingens bästa damsenior. På lördagen mötte Romlin en tjej från KFUM fight zone Malmö i semifinalen. Alexandra började direkt med att boxas på distans med raka slag som träffade motståndaren. Alexandra höll motståndaren borta ifrån sig och träffade slagen hela första ronden. Det blev en klar vinst med 3-0. I finalen på söndagen mötte hon en tjej från Danmark som boxades för Jyllinge Box team. Alexandra började med att göra det hon gör bäst, att hålla sig på distans och träffa med raka slag. Denna motståndaren var tuffare och ville gärna gå framåt mycket vilket gjorde att Alexandra stundvis fastnade i närkamp. När den tuffa matchen var över så blev även detta en klar vinst med 3-0 och Alexandra tog guld. 

Heidar Amiri gick till final i sin klass och mötte där en boxare Majornas boxningsklubb. I andra ronden började Heidar ta mer kontroll och träffade hårda slag. I tredje ronden som var det Heidar som träffade mycket och lyckades att börja pressa även denna motståndaren mot repet. Efter ett par hårda kroppsslag så fick motståndaren en räkning. Heidar stod som segrare med 3-0 och tog guld. Det är andra guldet han tagit nu efter debut i augusti. 

Omid Abasi tog sig till final på söndagen och fick möta en kille från Redbergslid. Det blev förlust och silvermedalj.

Emil Börjesson mötte en kille från Malmö. Det var en tuff motståndare där Motalakillen föll efter en jämn match där det endast skiljde en poäng, 30-31. 

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!