Medaljer till BK 30 i stortävling i Borås

Fem boxare från Motalaklubben BK 30 var i helgen på King of the ring i Borås, en av världens största turneringar med 540 boxare på plats.

Motalagänget i BK 30 tog ett guld och ett silver i stortävlingen King of the ring i Borås. 540 herrboxare kom till start under tre dagar.

Motalagänget i BK 30 tog ett guld och ett silver i stortävlingen King of the ring i Borås. 540 herrboxare kom till start under tre dagar.

Foto: PRIVAT

Boxning2019-11-25 16:32

– Vi kom hem med ett guld och ett silver. Heidar Amiri var den som tog guldet och han har nu tagit tre guld på tre turneringar i rad, kommenterar BK 30-tränaren Mathias Svensson. 

Svensson beskriver: "I finalen mötte Heidar Amiri en kille från Trelleborg som han tidigare inte mött. Denna gång så började Heidar i högt tempo redan i första ronden och denna motståndaren gjorde detsamma. Heidar gjorde det han gör bäst och det är att boxas på distans med raka slag och långa krokar som träffade motståndaren ofta. Han fortsatte likadant i andra och tredje ronden och det fick motståndaren att börja backa och fastna emot repet ofta. Tydlig vinst för Heidar med 3-0." 

Alvin Warukaga tog silver i sin klass 60 kilo och finalen beskrivs så här: "Alvin mötte Paolo Magui från Jönköping som är rankad trea i Sverige. Vi var beredda på en tuff match. Alvin överraskade både oss och motståndaren i första ronden med att vara den som hela tiden träffade och fick Paolo att missa sina slag. Alvin rörde sig otroligt lättsamt. I andra ronden började de båda utväxla mer slag men Alvin lyckades återigen undvika slag efter slag och sedan svara. I tredje ronden var Paolo den som började gå mer framåt och Alvin blev tvungen att röra sig undan. När matchen var slut hade Alvin fortfarande bra puls och är mer än redo för SM om två veckor. Det blev förlust mot den mer erfarna motståndaren med 4-1." 

Övriga BK 30-deltagare var Emil Börjesson, Omid Abasi och Sirwan Mohammadi. 

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!