22-åringen ler efter avklarade första träningen på Kopparvallen.

Luis Soares, 27, har tagit plats alldeles bredvid på träläktaren bakom ena målet och ler även han.

ÅFF satsar, som vi berättat tidigare, brasilianskt för att ta sig ur krisläget och hänga kvar i division 1. Vyctor och Soares värvas från olika klubbar några divisioner ned i den inhemska fotbollen i Brasilien och steget från stora Fortaleza – med över två miljoner invånare vid Atlantkusten – till lilla Åtvidaberg på östgötaslätten är det första äventyret mot något betydligt större.

Artikelbild

Så det är tänkt.

– Det är alltid svårt med första träningen. Det är så många faktorer som påverkar. Det är språket, sättet att spela, de andra spelarna, gräset. . . men jag har fått ett ännu bättre intryck än vad jag trodde, säger Paulo Vyctor.

Luis Soares nickar instämmande.

Med tanke på bristande kunskaper i engelska och en reporter helt utan färdigheter i det portugiska språket – så när som på ”obrigado” och ”joga bonito” – tar vi Ricardo Riberio till hjälp som välvillig hjälp när vi pratar.

Artikelbild

Går alldeles utmärkt.

Brasseduon har inte spelat tillsammans tidigare, men däremot mycket mot varandra i olika lag. Nu värvade till Åtvidaberg för att bidra med offensiv spets på varsin kant. Soares spelade så sent som i förra veckan för Sport Club Sata Rita när han blev brasiliansk mästare i D-serien.

Artikelbild

– Väldigt många spelare drömmer om att spela i Europa. Vi också. Så när möjligheten dök upp fanns fanns ingen som helst tvekan. Det var bara att åka, säger Paulo Vyctor.

Vad drömmer du om?

– Jag vill spela i landslaget och i Champions league.

Luis Soares säger:

– Det är upp till oss själva att visa att vi vill vidare. Målet är att gå upp från varje division som vi spelar i. Det är också ett sätt att visa upp sig för att i framtiden hamna i en större klubb och ha råd att hjälpa familjen där hemma.

När de ska beskriva sig själva låter det ungefär likadant.

Komma med fart på kanten, dribbla och skjuta.

Ungefär så.

– Vår agent har pratat mycket om Åtvidaberg. Jag vet att klubben spelat många år i högsta serien och till och med blivit svenska mästare. Det känns spännande att vara här, säger Luis Soares.

På lördag gör brassarna – liksom ÅFF-värvning nummer tre, forwarden Alem Plakalo – matchdebut i träningsmötet med Sandviken och en vecka senare är det nystart i division 1. Räkna med att de finns med då – om alla nödvändiga papper bara hinner bli klara i tid.