Hel, frisk och skadefri. Så kan man beskriva Motalatriathleten Malin Cederberg just nu. Hon är i full gång med att hitta tillbaka till toppformen och satsar helhjärtat. Men under SM-sprinten kom hon efter den första klungan inför cyklingen och hade svårt att hänga med toppskiktet.

–  Det var en väldigt lång löpning upp till växlingsområdet och där tappade jag tyvärr på de tre första tjejerna. När jag kom ut på cyklingen hade de fått en lucka och jag orkade inte riktigt jaga ikapp. Jag hamnade mellan två klungor och hade dåliga cykelben, säger Malin Cederberg.

Därmed var hon långt ifrån pallplats och gick istället i mål som sexa. Guldmedaljen fick Emma Varga ta emot inför publiken i Linköping.

Artikelbild

– Jag hade hoppats på mer. Jag hade velat cykla med den första klungan och hade högre förhoppningar. Samtidigt visste jag att det var ett starkt startfält i dag. Jag hade inga placeringsmål men är besviken över hur kroppen kändes, säger Cederberg.

Det är första gången ett SM arrangeras här. Vad säger du om banan?

– Det var en väldigt rolig bana och på löpningen mötte man varandra väldigt mycket. Det var alltså en ganska stressande löpbana där man såg om de bakom tog ikapp, säger hon och skrattar.

Hon har precis tagit examen och nu väntar nästa äventyr i satsningen mot toppen av Sverigeeliten i triathlon.

Artikelbild

– Jag kommer bo i Motala och träna under sommaren och sedan flyttar jag till Stockholm i höst för att fortsätta satsa, säger hon.

Vad innebär flytten för dig?

Artikelbild

– Jag har en bror som bor där uppe nu så jag ska flytta in hos honom. Jag ska försöka satsa på heltid med lite gruppträningar och där min bror också kommer hjälpa till med min träning. Jag har inte riktigt kommit tillbaka helt efter skadorna än men jag är på väg. Det ska bli roligt att se vart det kan ta vägen.