Crossfit Motala på Verkstadsön är en av platserna där ny svett lackar och där motionärer av alla sorter tränar tillsammans.

Sara Derelöv, 20 år, och Alexandra Struwe, 23 år, är två av de som väljer den här träningsformen.

Derelöv har kört crossfit-träning förut som friidrottare i Maif, hon har varit sprinter i tonåren, men kör nu bara crossfit.

Artikelbild

| FULLT ÖS. Alexandra Struwe (närmast) och Sara Derelöv och är träningskompisar på Crossfit Motala. "Jag älskar att vara här, vi är som en familj", säger Struwe.

– Jag började före jul. Det är kul med så mycket folk. Jag skulle inte orka själv, det är kul att ha kompisar, säger hon mellan en frest med kettlebellen och en dust på assaultbiken.

Derelövs nya vän är Alexandra Struwe som blev boxmästare när det var tävling i lokalen i december.

– Jag ser mig som nybörjare ändå. Men jag älskar att vara här, vi är som en familj, säger Struwe.

Crossfit Motala växer och har börjat lägga in lunchpass för att stilla all träningshunger hos Motalaborna. Dessutom extrapass på kvällar. Tio instruktörer finns i verksamheten.

Artikelbild

| Sara Derelöv i samspråk med tränaren Gustav Hjort.

150 medlemmar kör regelbundet och ett nytt så kallat bootcamp har dragit i gång den här veckan. Det betyder två fasta pass i veckan i åtta veckor.

Anna Johansson är en av dem i den här gruppen som startat nu.

Artikelbild

| GENERATIONER. Lovisa Sörberg tränar ihop med sin pappa Ingvar Persson. Godegårdsduon inspirerades av sina grannar.

– Att vara med i bootcamp gör att man kommer i gång, man kan arbeta upp styrkan säger hon.

Björn Gardelin är en annan av de många i gruppen.

Artikelbild

| Anna Johansson är med i den nystartande bootcampen.

– Jag skulle vilja beskriva det som husmodersgymnastik från helvetet. Men det fungerar. Man kommer i gång, säger han.

Thomas Pålsson vet mycket om träning och har testat det mesta. I över 20 år var han elitspelare i bandy och har många långa försäsonger bakom sig.

Artikelbild

| Andreas Nordén svingar för armstyrka

Pålsson har kört crossfit i dryga två år.

– Det är en annan typ av träning än jag kört förut. Framför allt är det en härlig atmosfär här, trevliga människor. Alla kör i sin egen takt och pushar varandra, säger Pålsson.

Artikelbild

| En så kallad bootcamp är i gång.

Det finns olika sätt att inspireras till träning och far och dotter i Godegård, Ingvar Persson och Lovisa Sörberg, blev sugna när grannarna på orten, familjen Bard, kom i gång.

– Jag kör cykling och åker skidor också, säger Ingvar.

Artikelbild

| ARMHÄVNINGAR. Caroline William har tränat 1,5 år och kör fem gånger i veckan. "Vi är ett härligt gäng i boxen", säger hon.

– Jag fick det här i julklapp, säger Lovisa som också försöker hinna med att spela fotboll för Tjällmo IF.

Gustav Hjort, coach och delägare på Crossfit Motala, säger att det satsas på både elit och bredd i lokalen. Det ska åkas på crossfit-tävlingar runt om i landet i år, och det ska hållas ett sommarboxmästerskap intill kanalen i sommar. Kanske med tillhörande simning.

Artikelbild

| NY TRÄNING. Thomas Pålsson, svensk mästare i bandy 1987 och ikon i IFK Motala, gillar sin nya träning på Crossfit Motala.

– Men vi vill också satsa på friskvård för företag. Om man tränar på arbetstid ökar också kvalitén på arbetet man gör.

Varför ska man träna just er form av träning?

Artikelbild

| FULLT ÖS. Sara Derelöv och Alexandra Struwe är träningskompisar på Crossfit Motala. "Jag älskar att vara här, vi är som en familj", säger Struwe, här på assaultbiken.

– För att det är funktionellt, att man gör det kroppen är gjord för. Man jobbar med den egna kroppen, säger Gustav Hjort.