Matchen har spikats till att spelas klockan 19 onsdagen den 15 maj på Idrottsparken.

– Ett kul östgötaderby som vi får. City är ett bra division 1-lag, tycker Maifs sportansvarige Daniel Soner.

Maif får handikapp i form av en bonusstraff och i mötet finns flera intressanta matcher i matchen. Citys anfallare Adam Larsson kommer hem till sin moderklubb, och tränarna Christer Persson i Maif och Melke Alan i City går tillsammans förbundets högsta tränarutbildning just nu.

– Självklart så ska det bli en väldigt rolig match. Maif är trots allt klubben som uppfostrade mig som fotbollsspelare och vad allt det innebär men även som människa också. Även att få spela framför Motalapubliken igen känns väldigt inspirerande då jag tillhörde klubben sedan tio års ålder, och alltid blivit bra behandlad av dem, kommenterar Adam Larsson.

– Men som vilken annan match som helst går jag ut för att vinna, precis som om det vore en helt vanlig match mot helt vanliga motståndare. Men självklart ser jag fram emot den 15 maj och hoppas på vidare avancemang trots bra motstånd i form av Maif, fortsätter Adam Larsson.

När det gäller Maif ska André Rako vara tillbaka i träning på tisdagen, efter att ha stått över av privata skäl i helgen.

I övrigt är Torstorp klart för kvartsfinal och Assyriska och Sylvia möts också i ett Norrköpingsderby. I övrigt möts Boxholm och Mjölby AI 28 maj, men det är åttondelsfinal.

På damsidan är semifinalerna Smedby–IFK Norrköping och Maif–Kenty.