– Det går undan, säger lagledarern Fredrik Staaf.

Piraterna har tre raka förluster bakom sig, mot Lejonen, Västervik och Indianerna, och behöver en vinst för att bryta en negativ trend.

– Mitt största intryck från de matcherna är att det är riktigt tufft att vara lagledare när det är match tisdag-torsdag som vi hade förra veckan. I och med att vi är heltidsarbetande vid sidan om så blir det riktigt intensiva dagar och det är nog något man måste diskutera om det ska få en fortsättning nästa år, säger Staaf.

Piraterna har en sån intensiv vecka till framför sig, den 9 juli kör man borta mot Västervik och två dagar senare hemma mot Indianerna.

– Ja, det kommer närmare än vad man hade hoppats, suckar Staaf.

Laget har sex poäng nu, efter tre segrar och fyra förluster. På frågan hur många poäng han vill ta mot Vetlanda för att vara nöjd halvvägs in i serien blir svaret lite svävande.

– Sex poäng efter sju matcher är kanske ungefär vad man förväntat sig. Och nu har vi en riktigt tuff bortamatch, en av de svåraste på säsongen, så vi får väl se hur mina tankar går efter den.

Att Piraterna skulle ha någon större nytta av att Staaf varit lagledare där nere under tio säsonger är kanske att hoppas på för mycket.

– Möjligen att jag kan lotsa den förare (Kai Huckenbeck) som inte varit där någon gång. De andra vet vad det handlar om. Det är en väldigt speciell bana där vi haft förare när jag var i Vetlanda som åkt ruskigt fort och som sen kommit tillbaka som motståndare och inte fått till det alls.

I sitt eget lag lyfter han speciellt fram en förare att luta sig emot.

– Mikkel Michelsen har varit väldigt snabb där nere och det känns som han knäckt koden för hur man ska åka på banan.

Michelsen var inte med mot Kumla senast, enligt uppgift sjuk då. Tillbaka i laget är också Jonas Davidsson, överställd på grund av snittregler som hade gett Piraterna böter ifall han åkt.