Dags för Rohlén att ta mer plats

Ny säsong. Då är Albin Rohlén som en ny spelare i IFK Motala. Uttagen i landslaget igen lagom till World cup-premiär i Sandviken.

Albin Rohlén har svarat bra på den nya fysträningen med Agne Bergvall. Lagom till World cup i Sandviken är Rohlén också med i landslaget igen. Målet är VM i Ryssland i december.

Albin Rohlén har svarat bra på den nya fysträningen med Agne Bergvall. Lagom till World cup i Sandviken är Rohlén också med i landslaget igen. Målet är VM i Ryssland i december.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-10-10 07:00

– Det märks på fysiken att han förbättrat sig. Vi är fortfarande på rink, men det märks ändå. Det är stor skillnad på ett år, säger tränaren Mattias Sjöholm.

IFK Motala storsatsade i fjol på gruppdynamiken med Per Gullbrand som utbildare. I år är det fysiken som fått fokus, med hjälp av kände fystränaren Agne Bergvall från Växjö.

Via High performance center har IFK-laget tränat mer och kontrollerat resultaten av träningen genom regelbundna tester.

Albin Rohlén är en av de som svarat bra på den nya träningen direkt.

– Jag har varit rätt ointresserad tidigare av träningen. Man har bara kört på liksom, passen med laget. Men nu är jag mycket mer insatt och förstår att träning ger resultat, säger Rohlén.

Förutom de ordinarie lagträningarna har IFK i höst lagt till individuella pass. Rohlén har skött det bra och tränat mycket mer, både ensam och med lagkompisar. Han har följt sitt eget schema.

– Jag märker redan nu att jag orkar mer och behöver inte byta så snabbt. Återhämtningen är mycket snabbare, säger han.

På onsdagen precis före avresan till World cup i Sandviken fick Albin Rohlén också ett kvitto på att det går bra. Han är på nytt uttagen i det P21-landslag som ska spela Exte-cupen i Ljusdal helgen efter World cup. I Ljusdal spelar ungdomarna mot klubblag som Dynamo Moskva och Stabaek. Målet är VM i Arkhangelsk i december.

– Klubblaget och serien går först, men landslaget kan räkna med mig, säger Rohlén.

Så sent som i fjol kände sig Albin Rohlén fortfarande som en ”junior”, men nu tycker han att han börjar växa till sig i IFK-laget.

– Det är dags att ta plats nu. Jag kan inte längre luta mig mot andra som en av de yngre. Nu får man ta för sig, säger 21-åringen.

IFK Motala utökar med en spelare i World cup-truppen, Tranåslånet Max Golander.

Lagets äventyr börjar med Neftyannik på torsdagen klockan tio. Ett stjärnfyllt Neftyannik.

– De har världsspelare på alla positioner. Men vi har också ett proffslag, på vårt vis, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Personligt: Namn: Albin Rohlén. Ålder: 21 år. Bor: Lägenhet i Motala city. Familj: Mamma, pappa och syster. Sambo Evelina. Yrke: Fritidspedagog. Fritidsintressen: Fotboll. Förebild: Farsan Håkan. Drömresemål: Åka till USA igen. Blir glad av: Roliga skämt, när vi vinner. Blir irriterad på: Förluster. Bästa tv-program: Robinson. Favoritlag: Hammarby fotboll. Okänd talang: Bra på att spela tv-spel.

Albin Rohlén vill nu ta plats som en spelare att luta sig mot i IFK Motala. Han känner sig inte som en junior längre.
Albin Rohlén vill nu ta plats som en spelare att luta sig mot i IFK Motala. Han känner sig inte som en junior längre.
Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!