Under fyra dagar spelas det årliga mästerskapet, nu i Umeå.

På onsdagsmorgonen satte sig 36 spelare, killar och tjejer, på en buss för en drygt 80 mil lång resa upp till Umeå.

Och distriktslagskapten Dan Leijon hoppas att lagen kan göra bra resultat i turneringen.

– Jag tycker att vi har två trupper som är bredare och jämnare än de tidigare, men att vi kanske saknar de riktiga spetsspelarna som kan gå in och göra ett eller ett par mål per match. Det har varit tydligt på träningsmatcherna, att vi skapat rätt mycket chanser men inte gjort så många mål som vi kanske hade önskat.

– Vi ska absolut kunna vara med och slåss om slutspelsplatser, men det blir tufft. Det är många bra lag med.

Han säger att killarnas grupp har en solklar favorit, Stockholm, och att flera lag sen kommer slåss om den andra platsen till kvartsfinal.

– Vår fördel är att vi möter Stockholm redan i första matchen. Då kan man ana att de har lite mer nerver och inte satt saker och ting på plats.

Tjejerna har en betydligt jämnare grupp där fler lag slåss om två kvartsfinalplatser.

– Jag tror att det kommer stå mellan Värmland, Uppland, Dalarna och oss.

Efter att trupperna togs ut i november har man försökt att samlas för träningar och matcher. Men det har inte varit helt lätt säger Dan Leijon.

– Bristen på hallar här i Linköping visar sig väldigt tydligt när man försöker få tider, det har varit oerhört svårt. Vi har fått vara både i Skänninge och andra ställen för att få ihop tider. Dessutom har både IBF Linköping och Linköping IBK fått släppa till sina träningstider för att vi ska kunna samlas.

Så hur bra förberedda är ni?

– Så bra som det varit möjligt. I de bästa av världar hade vi givetvis velat ha fler träningar och någon match till, men det har inte varit möjligt.