Förhandsfavoriterna, världsstjärnorna i triathlon Vasco Vilaca och Annie Thorén, fick jobba för var sin seger i Motala simsällskaps vackra arrangemang som genomfördes för fjärde gången.

På damsidan vann Annie Thorén en spurtstrid före Malin Cederberg. Tilda Carlsson, MSS, kom trea.

– Jättekul att vara med. Motala är en vattenstad och det ska man nyttja på det här viset. Det finns oändliga möjligheter, man skulle kunna köra swimrun i Råssnäs eller runt om i hela stan, säger Annie Thorén.

Artikelbild

| Vasco Vilaca och Annie Thorén var snabbast i öppet vatten-tävlingen i Varamon. Nu laddar de för var sitt triathlon-VM senare i år.

Annie Thorén laddar nu för lång-VM på Fyn i Danmark, ett lopp som går 14 juli. Hon har haft en tuff försommar med dåliga prestationer och otur med sånt som punkteringar.

– Jag är sliten. Vi får se vad den realistiska målsättningen kan bli, även jag är mänsklig, säger Annie.

Vasco Vilaca, portugisen på triathlongymnasiet, vann herrloppet i Varamon. Det var första gången han var med i lekfulla sommarloppet. Tvåa var Svante Linnér och trea Mike Thorén. Även i herrklassen var det jämnt i täten.

– Roligt, jag är nöjd med loppet, säger Vasco som nu laddar för en världscuptävling i Ungern om två veckor. Sedan är det stora målet junior-VM i Gold coast, Australien, senare i år.