40 587 löpare av de dryga 60 000 anmälda löparna kom till start i årets Göteborgsvarvet. Av dem de fyra debutanterna från Motala löpargäng som vi skrev om inför loppet och de tog sig samtliga i mål.

– Det var en underbar resa vi var ett riktigt gäng från Motala. Jag tror att vi allihop klarade våra mål. Det var roligt så det var absolut inte sista gången, säger Rikard Hanning.

Hanning hade själv målet att springa under 1.50 och det målet infriade han med 46 sekunders marginal.

– Vi la ju upp loppet utifrån det och efter en mil låg vi en minut under schemat. Sen orkade han jag sprang med inte hålla det tempot så jag jagade vidare själv, säger Hanning som menar att det var svårt att hålla både tempot och kylan tempot i trängseln på avenyn.

– Det var nog tur att alla 60 000 som anmält sig inte kom till start för då hade det blivit riktigt trång. Men det var tufft i värmen, det var viktigt att fylla på med vätska annars hade det blivit jobbigt, säger Hanning som såg åtskilliga löpare föras bort efter att ha fått värmeslag.

– Sista kilometrarna var det rena skyttetrafiken.

Snabbast i kvartetten och även snabbaste Motalakvinna var Kinna Karlsson som sprang i mål på tiden 1.33.01. Bland herrarna så var Fredrik Zeitelberg kvickaste Motalalöpare med tiden 1.24.02.

Vadstena hade 14 löpare till start i loppet och här sprang Annie Emilsson in på utmärkta 1.29.54. Snabbaste Vadstenaherre var Björn Åberg med tiden 1.39.59.

Segrade i loppet gjorde på herrsidan Kenyas Shadrack Kiming på 1.01.31 och på damsidan Etiopiens Meseret Belete Tola på 1.09.06