– Det är inte lika roligt längre som när man var 15-16-17-18, det måste jag erkänna. Men känslan i omklädningsrummet är svår att ersätta, säger 28-åringen som säger att han spelar ett år i taget.

Sportsnack är videoserien i Öst media där veckans intervju kan ses på mvt.se och corren.se. Didrik Karlsson är säsongens första gäst efter sommaruppehållet.

På måndagen var han själv tillbaka på jobbet som systemarkitekt på Impleo, som jobbarkompis till en rad andra lokala idrottsprofiler. I rummen intill finns Åsa Carlsson, Martin Hovlund, Jonas Tell och Elias Gillgren. På jobbet finns ett speciellt "lekrum" för allehanda dueller och aktiviteter.

Artikelbild

| Det är nu, 2019. Didrik Karlsson är redo för sin åttonde A-lagssäsong i Solfjäderstaden. Motalalaget är tillbaka i ettan i höst och kulturbärare Karlsson gästar säsongens första Sportsnack på mvt.se.

– Man behöver aktivera sig när man sitter på en kontorsstol åtta timmar om dagen. Det kan bli heta matcher, berättar Didrik och ler.

Under ledigheten var det mest sol och bad och "hemester", skönast så efter många resor i jobbet. I samband med stadsfestivalen hade Solfjädern inkilning av nyförvärv och femkamp hemma hos Christoffer Jonsson, en annan av lagets kulturbärare.

På måndagen börjar den gemensamma träningen igen, med åtta veckor kvar till division 1-premiär.

Solfjäderstaden är tillbaka igen på förbundsnivå, vilket är efterlängtat i Motala. Den här gången blev det bara en säsong i tvåan. Det blev en snabb marsch tillbaka efter vändningen i seriefinalen borta mot Rimforsa i våras.

– Vi gjorde bra tredjeperioder hela säsongen, tycker Didrik.

Hur ser det ut inför säsongen?

– Vi har fått in mer spets nu, och det är ett gott lag vi har fått ihop. Det handlar mycket om att inte bli skadade.

Vilka är era nyckelspelare?

– De är väl de som gör mycket poäng, kanske Simon Hedberg, jag och Jacob Larsson. Men nu gäller det att ha en bra deff också, för vi kommer inte att bli spelförande i alla matcher. Vi kommer att ha mindre boll.

I Sportsnack berättar Didrik Karlsson om sin relation till tränaren Emil Stille, om nyförvärven och om vem han tror kan ersätta skytten Joacim Risberg som gått till Ledberg. Plus en hel del annat.