– Det är laget före jaget som gäller och jag tycker att vi tar jobbet för varandra. Vi är lojala mot varandra, säger 20-åringen inför söndagens bortamatch i division 2, mot Värmbol på naturgräset på Backavallen.

Katrineholms kommun byter i höst till konstgräs på sin huvudarena, men fortfarande är det lite ojämnt naturgräs att bemästra. Ett Maif under tränaren Vladan Ladan var riktigt stirrigt när det slutade 1–1 på platsen förra våren.

Nu gäller det under Christer Persson, som är en mer lugn variant av tränare och coach, som Maif ska försöka ta tre poäng.

Artikelbild

| Jesper Adolfsson trivs med lugna och sköna sommarstaden Motala efter storstadsåren i Stockholm. På söndag blir det Katrineholm och Värmbol borta med Maif.

Maif ligger i mitten med fyra poäng på tre omgångar. Senast blev det seger med 2–0 mot Tyresö. Värmbol har startat svagt med bara en poäng på tre matcher.

Jesper Adolfsson har inte släppt sin optimism om toppstrid och att Maif ska försöka kriga om seriesegern. Den synen har smålänningen, som kommer från Lessebo från början, haft på sitt nya lag ända sedan han kom från AIK:s verksamhet i vintras.

– Alla starter är tuffa, då kan alla slå alla. Men skönt att vi vann senast och skönt att vi höll nollan. De gav oss ytor bakom deras backlinje, säger Adolfsson om Tyresömatchen.

Vilken är Maifs styrka som lag?

– Vi är bra bakåt med hela laget och jobbar tillsammans. Sedan har vi många duktiga offensiva spelare, bra i kontringsspel.

Har laget någon svaghet?

– I tuffare matcher mot lag som backar hem kan vi ha lite bättre tålamod. När vi ska spela ut dem.

Vad talar för att Maif blir ett topplag?

– Att vi är ett bra lag och har en duktig tränare. Vi har alla förutsättningar, bra plan, bra gym, och käk efter träningar.

Hur är Christer Persson en bra tränare?

– Han har spelat på hög nivå själv och vet vad som krävs. Han är tydlig och tror på sina spelare.

Jesper Adolfsson har funnit sig tillrätta i sin roll i försvaret och inspireras av sin mittbackspartner, ex-landslagsmannen (Sierra Leone) Ibrahim Koroma.

– Ibbe är stark i duellerna och vinner allt där. Han har bra tajming och läser spelet. Märks att han varit med länge och spelat högt upp, säger Adolfsson.

Vad är målet för dig i år?

– Att gå upp, det är det alltid med alla lag jag spelar i, säger mittbacken.

Värmbol har bytt tränare för några veckor sedan och i stället för Thomas Westerberg leds laget av Tobias Sander och exallsvenske forwarden Mattias Gravem.

– Vi har mött Haninge och Newroz och det är skillnad på fattiga och rika. Motala kan också bli ett topplag, men de har vi plusstatistik mot de senaste åren. Vi ska kämpa för att hänga kvar, säger Värmbols lagledare Rickard Lönn.

Jesper Adolfsson är förberedd på kamp på Backavallens naturgräs. Matchen startar klocklan 17 på söndag.

– Mycket dueller och närkamper, siar mittbacken om bortamatchen.