Minns ni när Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg slogs inför öppen ridå inför VM 2002 och dåvarande förbundskapten Lars Lagerbäck var den enda i världen som hävdade att ”äh, det var ingenting som hände”?

Nu är det lite av samma läge, om än inte lika uppenbart. Det svenska fotbollförbundets kommunikation är så usel att det blir löjligt. Det går banne mig inte att lita på någon.

Om det nu bara varit så att Emil Forsberg är skadad – varför var det då ingen som svarade när frågorna dök upp efter matchen i lördags? I stället för att dementera var det en tystnad som inte går att tolka på annat sätt än att ingen visste vad de skulle svara. Eller sträckte sig Forsberg i ljumsken när han sov eller när han skulle upp och kissa under natten?

Artikelbild

Fan trot.

Förbundet blir alldeles lamslaget och frågan är om det finns någon självkritik överhuvudtaget. Om det nu är en skada som gör att en av de bästa spelarna måste åka hem bara två dagar före en viktig match – vilket jag betvivlar, men strunt i det nu – varför är det då ingen som säger så innan en massa spekulationer tar vid?

Jag är övertygad om att det finns substans i uppgifterna där spelare i Zlatan Ibrahimovics skugga tror sig vara stjärnor som de inte är. Det har varit för mycket som hänt på slutet för att det ska vara en tillfällighet.

Är det någon som inte vill spela i landslaget så strunta i det då. Det är förbundskapten Janne Andersson som bestämmer. Inte någon spelare och definitivt inte någon utifrån (det är svårt att helt bortse från att Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen och John Guidetti har samma agent). Det här är vad som gäller och vill du inte vara med under de förutsättningarna så är det bättre att du stannar hemma.

Punkt.