Några timmar efter att den siste cyklisten tagit sig till målet i Motala ber vi henne sätta ord på sista arrangemanget på folkfesten som varat över en vecka.

Hon säger:

– Det har varit en magnifik runda. Kanske, om man ska få ha synpunkter på nåt, att det blev lite svettigt att cykla under lördagseftermiddagen. Men jag tror de flesta ändå gillade det.

Hon forsätter:

– Man knockas varje år av den oerhörda glädje som är i målområdet under lördagen, att få möta alla glada människor som är nöjda med sin insats oavsett om det tagit dem 8, 12 eller 20 timmar att ta sig runt. En av de sista som tog sig i mål hade hållit på över 25 timmar. Det är också en bedrift.

Den förste cyklisten kom till mål långt innan de sista startat, klockan 03.40. Den siste korsade mållinjen utmed Strandpromenaden 23.50.

Antalet cyklister som startade rundan var 19 256 och av dem tog sig 18 520 till mål, 736 bröt utmed banan.

Artikelbild

| Gunilla Brynell VD Vätternrundan

Hur många av dem som skadat sig så illa att de fått uppsöka sjukhus var inte summerat under söndagen.

– Min bild är att det varit något färre än tidigare, men de exakta siffrorna har jag inte. De allra flesta som transporterats till sjukhus har fått lämna efter omplåstring.

Någon som betraktas som allvarligt skadad?

– Det där är en definitionsfråga som jag inte vill göra. De flesta har redan fått lämna sjukhuset, i övrigt har jag inte de exakta detaljerna, de har respektive sjukhus. Men vi vet så mycket att inget motorfordon varit inblandat i någon av olyckorna, det har handlat om cyklister som krokat i varandra eller gått omkull av andra anledningar.