Det här vill ingen bandyälskare se

Titta på färg som torkar brukar användas för att beskriva något riktigt tråkigt. Se dyngsura bandyspelare fara runt på en helt ospelbar is är tametusan än värre.

Det liknade mer vattenpolo än bandy när IFK Motala tog emot Edsbyn.

Det liknade mer vattenpolo än bandy när IFK Motala tog emot Edsbyn.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-11-16 21:00

Det är svårt att inte stämma in i kören som skriker efter en bandyhall efter att ha sett IFK Motala ta sig an Edsbyn i skyfallet på K-Bygg arena. Smått omöjligt faktiskt.
För det var banne mig den tråkigaste bandymatch jag sett någonsin. Eller jag vet inte om det går att kalla det för bandy det som utspelades ute på isen. 
Den var slags blandning av vattenpolo, simning, kast med liten boll och brännboll. För spela bandy var fullständigt omöjligt att göra. Det är liksom lite svårt att få en boll att rulla i några centimeter djupt vatten. 
Då återstår det bara att slå lyror. Fram och tillbaka in i varandras straffområde. Sen tampas om bollen och hoppas på att den ska dimpa ner framför rätt klubba. 
Det blir lite som att titta på en tennismatch mellan två envisa baslinjespelare i tennis. Man får lite tendens till nackspärr och det är baske mig inte roligt. 
Sen vet jag att många hävdar att IFK, som tränar under bar himmel vecka in och vecka ut, är det lag som tjänar på att det är skitväder när de möter hallag som Edsbyn. 
Men jag är rätt säker på att IFK hellre hade fått stryk med 10-0 på en bra is än att spela match under de här förhållandena. 
För det blir ju inte bandy. Det blir bara tråkigt för alla inblandade. 
Hade det varit min första bandymatch i livet och jag inte haft det jobb jag har. Ja, då vete tusan om jag hade gått på en match till. 
Sen är ju vädergudarna lite som de är. Lite småjävliga så där. För regnet började vräka ner precis lagom till matchstart och en kvart efter att det var slut så slutade det. 
Inga bandyälskare de gudarna inte. 
Men det är ju också något som bandyn skulle kunna fundera över. Om det nu inte går att bygga en hall och ta bort chansen för vädergudarna att påverka matcherna så kanske man skulle kunna anpassa sig lite efter dem. 
För prognosen sa att regnet skulle avta framåt kvällen. Hade det inte kunnat gå att skjuta upp matchen i två timmar och spelat den när det i alla fall hade funnits en chans att spela den under drägliga förhållanden?
Visst det hade möjligen kunnat få publiken att tappa tålamodet och gå hem. 
Men om de hade stannat kvar så hade de i alla fall fått se riktigt bandy. Den sorten där spelarna kan passa till varandra. 
Bjuda på snygga dragningar och där hörnor faktiskt kan slåss utan att fastna i vattensamlingar på vägen fram till den tänkta skytten. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!