– Det går inte att beskriva. Det måste upplevas, säger han och ler med hela ansiktet.

New York Marathon avgjordes i söndags, med drygt 53 000 löpare på startlinjen. Peder Sjölin var en av dem, på plats ihop med tre löparkompisar från Motala, Tomas Samuelsson, Fredrik Zeitelberg och Niklas Östman.

Men det var annan Motalabo som Peder fick springa under målskynket ihop med.

Artikelbild

| Tomas Samuelsson och Fredrik Zeitelberg efter målgång i New York Maraton

– Vid starten tidigt på morgonen stötte jag och Niklas Östman ihop med Micke Thorén och han frågade om han fick springa ihop med oss två.

Trion höll ihop loppet igenom, nästan hela vägen.

– Niklas släppte en bit före mål men Micke och jag sprang in på samma tid. Det var riktigt häftigt att få dela den upplevelsen med nån hemifrån Motala, säger Peder.

Han återkommer flera gånger till att loppet var en stor upplevelse. Och att det var större och bättre än han hade förväntat sig.

Artikelbild

| Mikael Thorén och Peder Sjölin under loppet i New York.

– Ändå hade jag riktigt höga förväntningar innan, för man hade hört så mycket gott om loppet. Men de överträffades med råge.

Gänget hade tryckt upp speciella t-shirts i svenska färger och med förnamnen på bröstet. Det gav resultat.

Artikelbild

| Två nöjda grabbar efter målgång i New York Maraton, Mikael Thorén och Peder Sjölin.

– Under i princip hela loppet hejade folk och skrek; "go Sweden, go Peder". Det var verkligen helt magiskt och gav en såna energikickar hela tiden.

Peder har tidigare tränat hårt och jagat tider, men hade den här gången lovat sig själv att försöka njuta av loppet som sådant.

– Mitt mål var att göra ett maraton utomlands och då har alltid New York varit nummer ett. Nu fick jag chansen och jag lyckades faktiskt njuta och ta in allt runt omkring.

Hans och Micke Thoréns tid blev 3.28, Niklas Östman sprang på 3.32, Tomas Samuelsson på 3.12 och snabbast var Fredrik Zeitelberg med 2.54.