Det är det säkraste vårtecknet för speedwayentusiasterna varje år. Cupen i Vetlanda som är någon slags startskott på säsongen. För Piraterna började det med en tredjeplats i andra kvalet där Alexander Woentin var den som fick ihop mest poäng. Han noterades för sju på sina fyra heat.

Pontus Aspgren förstärkte med att köra två heat, på dessa körde han in fyra poäng.

För Kenny Wennerstam blev det en lång dag. Först körde han in sju poäng för Lejonen i första kvaltävlingen. Sedan blev det fyra poäng på fyra heat för Piraterna på kvällen.

Artikelbild

| Kenny Wennerstam.

– Första tävlingen var roligast. Där startade jag med en fin trea. Jag hade bra fart där, summerade Piratföraren.

Var det tufft att köra båda tävlingarna?

– Lite psykiskt jobbigt, men fysiskt var det inga problem. Det är mest att orka ladda om mellan heaten. Man är alltid lite nervös inför den här tävlingen som är den första för året i Sverige. Imorgon (lördag) kan jag köra mer avslappnat.

Kommer du köra dubbelt då också?

– Nej, då blir det bara för Lejonen.

Åt starka hemmalaget Vetlanda samt Vargarna var det inget att göra för Piraterna.

Totalt noterades laget för 23 poäng. Vetlanda hade 50 och Vargarna 37. Masarna en bit efter med nio.

Det innebär att Piraterna får köra B-finalen under lördagen. Där ställs man mot Masarna samt Västervik och Brassarna som var trea och fyra i den första kvaltävlingen.

Den vanns av Dackarna som då även fick Lejonen med sig till A-final därifrån.

Jonas Davidsson körde in tolv poäng (fullt) för Vetlanda och var en av kvällens bästa förare. Anton Karlsson körde för Västervik i första kvaltävlingen och var inblandad i en krasch som slutade med att han fick köras till sjukhus för att röntga handen. Han fick även smäll mot huvudet rapporterar vt.se.

Poäng totalt för Piraterna: Alexander Woentin 7, Johan Jensen 5, Kenny Wennerstam 4, Pontus Aspgren 4, Benny Johansson 3.