Motala AIF:s herrar avlutade våren med sju raka matcher utan förlust. Efter lite semester är de nu tillbaka i träning och siktar på att klättra i tabellen.

Lagkaptenen Simon Karlsson var riktigt fotbollssugen inför måndagens uppstart.

– Härligt att vara tillbaka igen. Kul att träffa alla grabbar i laget igen och börja spela fotboll efter semestern.

Artikelbild

| Persson betraktar spelarna när de värmer upp genom att hoppa in i varandra.

Simon tyckte att stämningen i omklädningsrummet var på topp när han kom in där efter sommaruppehållet.

– Det är en bra grupp. Vi träffas så ofta att det nästan blir som en stor familj. Vi har klarat av tränarbyten och motgångar tillsammans. Nu den här säsongen har sammanhållningen bara blivit starkare under Christer Persson, säger Maif-kaptenen, som är laddad inför resten av säsongen.

– Vi avslutade våren starkt och nu blickar vi uppåt i tabellen. Det är bara fem poäng upp till andraplatsen och det är där uppe vi vill vara. Det finns fortfarande mycket att jobba på, man kan aldrig vara nöjd, men vi kommer försöka vinna varje match under hösten.

Nytt efter sommaren är att Pontus Eriksson är frisk från sin knäskada. Han gjorde sin första fotbollsträning på måndagskvällen.

Artikelbild

| Lagkaptenen Simon Karlsson

– Det här är något man längtat till efter nio, tio månaders rehab, säger talangen.

– Det har varit tufft så klart, men jag har haft bra människor runt omkring mig. Fystränaren Adde (Hageborn) har hjälpt mig jättemycket.

Artikelbild

Tränaren Christer Persson berömmer Eriksson:

– Det är glädjande att Pontus är tillbaka. Han har slitit stenhårt och rehaben har gått bra. Nu gäller det att han belastas klokt.

Maif spelar på fredag träningsmatch mot Smedby innan de helgen efter startar upp i division 2 med bortamatch mot Tyresö.