Det är Anthony Ferrara, 22-årig amerikan med portugisiskt pass, som kommer att knytas upp till sommaren. Ferrara har tränat med Maif sedan i januari och kommer från förre Maifspelaren Adam Kelemets stall. Målvakten har spelat på Island och kommer närmast från Boston City i USA.

Ferrara vaktade målet i träningsmatchen mot Forward, förlust med 0–1, i Kumla i lördags och ska också stå borta mot Rynninge i Örebro på lördag. Det är nästa träningsmatch på försäsongen.

– Vi behöver honom när Robin Mattsson har brutit tårna och Gubetini har problem med fingrarna. Annars är de två våra ordinarie målvakter, Ferrara är en backup, säger Mikael Larsson och nämner även Max Langreiter som en tillgänglig juniormålvakt från de egna leden.

Brasilianske anfallaren Leonardo kommer att anlända till Maif i slutet av april. Det var sagt från början att det skulle ta den tiden.

Maif-nytt i övrigt är att mittfältaren Valon Silka förlängt sitt kontrakt till 2021 och backen Pontus Eriksson har förlängt till 2020.

– Vi har ett störtskönt läge just nu. Vi spelar bra fotboll och vi har spelare som vill vara hos oss. Det känns jättebra, tycker Mikael Larsson.

Mer fotboll: Förre Motala AIF-spelaren Besart Kalludra har lämnat Linköping City för spel i Åtvidabergs FF i söderettan.