– Oväntat bra om jag får säga så, berättar tränaren Emil Stille.

Ungefär en kvart. Så länge hängde hemmalaget med.

Då stod det 3–0 till Solfjädern.

Två mål till innan första pausvilan och sen tre raka i mellanperioden tog totalt udden av matchen och Solfjädern kunde sen defilera de sista 20 minuterna.

– Vi hade nog väntat oss en betydligt tuffare match än det nu blev. Söderköping slog ju tabellettan Rimforsa förra matchen och har spelat jämnt i de andra, men vi körde totalt över dem från första bytet. Om jag ska vara snäll så hade de kanske nåt läge per period, resten stängde vi ner totalt.

Han hyllade förstafemman som gjorde en hel del poäng. Bland annat stod Simon Hedberg för tre mål.

– Men det var också väldigt kul att se tredjefemman med unga spelare som Elias Olai, Markus Hilmersson, Jesper Bååth och Hugo Bjelksjö som gjorde en jättematch.

Nu väntar en helgs uppehåll för Solfjäderstaden och sen kommer matchen med stort M.

Seriefinalen mot Rimforsa. Hemma i sporthallen den 16 december.

Inför storpublik.

– Det är julavslutning för föreningen och troligen blir det näst intill fullsatt. Det blir en oerhört häftig match.

Båda lagen har samma poäng efter var sin förlust på de nio matcher man spelat. Rimforsa innehar just nu den enda platsen för uppflyttning som serieledare, tack vare tio måls bättre målskillnad.

– Det blir inte mer seriefinal än så och även om jag gärna hade sluppit uppehållet tror jag inte att det kommer vara några problem att få killarna att ladda upp för den matchen. Hjärta kommer det att finnas mycket av, men vi kommer behöva en del hjärna också för Rimforsa är ett väldigt bra lag.