Inget är så tungt för en idrottare att få avsluta en karriär mot sin vilja, vid en tidpunkt man själv inte har valt. Motalakillen Erik Moberg är lite orolig att fotbollskarriären kan få ett abrupt skadeslut. Efter att ha spelat för Zeros, Motala AIF, Åtvidaberg, Örebro, danska Viborg och nu Jönköpings Södra kanske det inte blir någon mer klubb som aktiv.

Mobergs kontrakt med J Södra går ut vid årsskiftet och den knäskada han drabbades av tidigare i år, när både korsband och ledband gick av, blir inte helt läkt förrän till våren.

– Jag kanske inte står högst på klubbars önskelista när jag går skadad så här. Jag vill spela vidare på så hög nivå som möjligt, men det finns ju andra värden när man har småbarn hemma. Vi får se hur det blir, säger 33-åringen.

Artikelbild

| Om man ska bygga lagkänsla gäller det att träffas även utanför fotbollen. Här ses Maifs Ivan Rako, Elmer Civgin, Renato Rako, Almin Masic och Eldin Lugonja inför en lunch på Ströget.

En del rehabtid spenderar Moberg i Jönköping, men också mycket tid hos familjen i Motala blir det. Han har också pendlat en del ihop med Maifs tränare Christer Persson. Men om Maif kan bli aktuellt kan han ändå inte säga .

–  Nu kan jag cykla i alla fall. Ett tag kunde jag inte ens köra bil. Jag vill inte sluta så här, men vi får se vad som händer, säger Erik Moberg, cyklandes över Stora torget i hemstaden.

Apropå Maif så fick vi ett bevis på att spelarna jobbar på lagkänslan, även utanför IP. På Ströget tog "juggegänget", som de själva benämnde sig, en matstund. Ivan Rako, Almin Masic, Renato Rako, Eldin Lugonja och Elmer Civgin träffades och Masic fick bland annat berätta om sin hemstad Hallsberg i Närke.

När det gäller vänskap möttes Dennis Gustafsson och Jonas Nyman i Stockholm i helgen, när Dennis var på plats för att stötta sin käresta Johanna Eriksson i halvmaran. Dennis och Jonas spelade tre säsonger ihop i IFK Motalas bandylag på 90-talet och har bott ihop i perioder, både i Motala och i Stockholm.

Artikelbild

| Bandypolare från förr. Dennis Gustafsson och Jonas Nyman, som spelade ihop i IFK Motala på 90-talet, umgås fortfarande. Här från helgens möte i Stockholm.

– Vi har alltid haft kontakt, en lång historia tillsammans, säger Dennis.

Att knyta ihop städer är också en sorts vänskap och där drömmer Martin Bengtsson, mannen bakom Vadstena triathlon, om ett lopp mellan Motala och Vadstena när nya cykelbanan blir klar.

– Jag har pratat med Vätternrundan lite om det, vore kul att få till nåt invigningslopp, säger Bengtsson.

På avdelningen felringningar kan berättas att Mark Henriksson, Borens förre spelare, får en del samtal som egentligen ska gå till moderate politikern Mark Henriksson.

–  Jag har spelat med i någon intervju och börjat svara på frågor innan jag avslöjade mig, säger Boren-Mark och skrattar.

När det gäller futsal kan berättas att Dribbla United får lokalderby i division 2-premiären, mot Motala FK 27 oktober. Dribbla är också inbjudet till Örebro futsal cup, vilket ses som hedrande. Det är en turnering med mestadels SFL-lag som man bara kan bli inbjuden till, inte anmäla sig till.

Hett
1. Johanna Eriksson
Maiftjejen vann Stockholms halvmara och behåller formen.
2. Vättern bike games
Tredje året körs i Bondebacka på lördag. Det största hittills.
3. BK Zeros
Klassiska klubben firade serieseger. På väg uppåt igen.
Snett
1. Maif spelade oavgjort igen
Motalas bästa fotbollslag tappade igen i toppstrid. Spelar för mycket kryss.