Fjädern vände och tappade igen

Med fem raka mål vände Solfjäderstaden matchen och såg ut att gå mot seger. Då gjorde Olofström tre raka mål och vann i sudden death.

Joel Hermansson gjorde tre av Solfjäderstadens fyra sista mål och såg ut att bli matchhjälte.

Innebandy2019-10-20 21:30

–  Jag tycker ändå det är starkt att vi kan komma tillbaka i matchen.
Solfjäderstadens Joel Hermansson gjorde ett försök att hitta något positivt efter att Olofström avgjort och snuvat dem på segern. En seger som just Hermansson såg att bli den stora hjälten i.
För när han drygt tio minuter tidigare smällde in sitt tredje mål för kvällen så var det Solfjäderstadens femte raka.
En mäktig vändning från underläge 2-5 halvvägs in i andra perioden till ledning 7-5 med tio minuter kvar att spela. De 512 åskådarna njöt och underhållningen och merparten trodde nog det var klart.
Det var det inte.
– Det känns verkligen som vi har det när vi gör 7-5. Sen sugs allt ur en när de gör mål så snabbt, säger Hermansson.
23 sekunder hann gå innan Olofström reducerade. Det fick pendeln att svänga tillbaka till gästerna som helt plötsligt såg ut att ha fått energin tillbaka. Drygt två minuter senare hade Viktor Ojala gjort sitt fjärde mål och kvitterat för gästerna.
– Jag tycker ändå att vi ska klara av att vinna. Vi har publiken och allting med oss. Ändå tappar vi det, säger Hermansson.

Solfjäderstadens tränare Emil Stille gjorde inga försök att hitta något positivt efteråt.
– Det är så mentalt svagt av oss efter att vi gör 7-5. Vi måste verkligen sätta oss ner och prata om vad det är som händer då. Vi är inte värda tre poäng som det ser ut då. Vi är inte ens värda en poäng.
Övriga målskyttar Solfjäderstaden: Jesper Bååth, Hampus Karlsson, Christoffer Jonsson, Gustav Strandberg.