– Surt, riktigt surt. Speciellt när man efteråt får veta att jag tjuvstartade med två tusendelar, säger Krister Fogelin.

Han suckade där han stod i teamets buss för att plocka ihop alla prylar. Tävlingshelgen var över efter åttondelsfinalen och därmed också säsongen.

– Det är klart att jag hade hoppats att det skulle sluta lite bättre än så här. Men banan var väldigt svårkörd i dag, det var bara 14 grader i asfalten och väldigt halt, nästan som att köra på is.

– Så även om jag inte hade tjuvstartat hade jag nog inte haft en chans. Vi fick inte riktigt till bilen som vi ville ha den, där har vi en del att fundera på över vintern.

Chans på guld

Säsongen slutade ändå med en plats strax utanför pallen i SM-klassen Stock. Och ända in till slutet hade han faktiskt till och med chansen att ta guldmedaljen.

– Det har absolut gått långt över förväntan. Det här är första säsongen för oss, både i klassen och med den här bilen. Vi har kört fyra tävlingar och vunnit en av dom, mycket mer kan man inte begära när man är debutant. Just nu är det lite surt, men med några timmars distans kan vi nog konstatera att vi gjort det väldigt bra.

Siktar på pallen

På frågan vad han tar med sig från debutsäsongen in i nästa säger han:

– Först och främst har vi träffat väldigt många nya människor och märkt hur hjälpsamma alla är i den här sporten. Sen har vi lärt oss väldigt mycket om bilen, hur vi ska sätta upp den för att maximera den. Det kommer vi ha stor nytta av nästa säsong.

Men först ska teamet under vintern plocka isär allting, renovera och finslipa.

– Sen siktar vi på en pallplats nästa säsong, det är ett mål jag tycker är rimligt efter den här säsongen. Sen får vi se hur upplägget på mästerskapet blir, hur många tävlingar och så. Det vet vi inget om ännu.