Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Folkracegänget åkte cheva i Varamon

Eldsjälarna bakom Folkracefestivalen trivs inte bara i "skrotbilar". De åker gärna "raggarbil" också. En kväll i Varamon gled Roger Häggberg, Fia Häggberg, Jenny Boberg och Per-Anders Boberg omkring i en Chevrolet mellan sommarstugorna i Motalas paradis. Före sin middag, där de firade Rogers namnsdag, berättade de för Bonus reporter att det skulle bli en del nyheter i den 36:e Folkracefestivalen som körs vecka 29, 19–23 juli. Bland annat kommer tävlingarna börja redan klockan elva, för att ska mer kvällstid för alla medverkande. Festivalen hoppas återigen på uppåt 700 startande bilar i tävlingen. En annan nyhet är att i finalracen kommer det att finnas ett runner up-system där vinnaren av C-finalen går till B-final direkt efter och vinnaren i B-final går till A-final direkt efter. Om du kör dig till C-final kan du alltså vinna alltihop ändå, med tre raka segrar i avslutningen. Tobias Svärd från Orion har gjort en sån trippel tidigare och det är ett system som används av semesterracet i Vimmerby veckan före. Svärd kommer till Motala i år också. Folkracefestivalen kommer även i år att direktsändas i dess helhet på webben, på www.sbfplay.se. SMK Motala har bra fart på verksamheten, med egna förare som är tävlingsaktiva varje helg.

Försvarad titel i företagspingis

Stefan Hörnell och Lucas Ljunggren från EY tog andra raka segern i Västers BTK:s företagspingis som avgjordes under en heldag i Motala sporthall. Det blev 4–1 i finalen mot ett av Holistics lag, det med Tord Nordenstam och Henrik Winskog. Hörnell berättade på banketten att han är född samma år som J-O Waldner och det spekulerades i om han skulle slå Waldner i racketlon, vilket det rådde delade meningar om. Vore intressant med en utmaning där.

Innebandygäng åker Vätternrundan

Just nu har Solfjäderstadens herrlag uppehåll. Uppladdningen inför ettan startar 26 juni. men en del spelare ligger inte på latsidan, de laddar för att cykla 30 mil i Vätternrundan. Poängkungen Didrik Karlsson ska åka, tillsammans med backen Christoffer Jonsson, DGIF:s lirare Allan Ronkainen och ett par tidigare lagkamrater till Didrik i Åby i Norrköping. Didrik karlsson har även jobbat med cykelfesten på förhand då företaget Impleo som han jobbar på sköter statistik kring loppen.

Kiiskinen om sin utmärkelse

Motalatjejen Susanna Kiiskinen, som bor och spelar i Västerås, är utsedd till årets bowlare i Västmanland. "Är så tacksam att man uppmärksammas med allt man gör och det ger mig mer glädje att vilja fortsätta att utvecklas", kommenterar hon.

Hanna om ordförandetiden i Fjädern

Margaretha Hagman var första kvinnan på 15 år att bli vald till ordförande i Solfjäderstaden IBK. Hanna Svensson, nu Nilsson, var den förra kvinnliga Fjäderbasen tidigt 00-tal. Hon var också målvakt, precis som Hagman. "Med tanke på att vi som satt i styrelsen då var relativt unga och klarade av att få skutan att vända så ska vi nog klappa oss lite på axeln. Nu har ju nuvarande styrelse tillsammans med alla medlemmar stort ansvar att fortsätta driva klubben framåt och se till att den är och förblir Östergötlands bästa. Målvakter regerar", kommenterar Hanna Nilsson med ett leende.

Hett

1. Cykelfesten

Närmare 12 000 deltagare de fyra första loppen var 3 000 färre än vad arrangören hoppades på. Men ändå blev det en stor motionsfest i oväntat bra väder. Nu ser vi fram emot andra halvlek med Vättern GP på torsdag och stora Vätternrundan i helgen. Cykelloppen lyfter Motala enormt mycket.

2. Vadstena GIF dam

Har tunn trupp och brist på spelare, men vann stort mot Örby och hakar på strax under toppen i ettan. Det bästa lokala fotbollslaget just nu. Har ett vasst och samspelt lag.

3. Annie Thorén

Hon petades från triathlontronen på olympisk distans när hon kom tvåa i Uppsala och inte försvarade titeln. Men ett SM-silver är ändå en framgång för Motalaproffset.

Snett

1. Piraterna Speedway

Det framtunga laget tycks felbyggt och har underpresterat både fram och bak. Ligger sist i elitserien. Fiaskot hänger i luften när en guldfavorit kan få kämpa för att ens ta sig till slutspel.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.