Djurgården stod värd för galan där totalt 25 matcher mellan amatörboxare avgjordes. Från BK30 klev Alvin Warukaga och Najib Ahmed in i ringen inför den månghövdade publiken.

Av de båda så var det Alvin som imponerade mest när han i 60 kg-klassen ställdes mot en boxare från Norrköpingsklubben Akilles. I en relativt jämn första rond så förde Alvin ändå händelserna i ringen och kontrade snabbt varje gång motståndaren försökte attackera.

I den andra ronden höjdes tempot och Alvin pressade sin opponent framför sig och satte in de flesta träffarna. När Akilles-boxaren visade tecken på trötthet i den tredje ronden ökade Alvin intensiteten och pressade på med en serie ordentliga kroppslag.

Det gav utdelning och i slutet av ronden gav en snabb serie utdelning i form av en stående räkning innan domaren lät matchen fortsätta. De eniga domarna tilldömde Alvin seger med siffrorna 3–0.

– En väldigt fin prestation och Alvin hade inga problem att prestera trots en stor publik uppe i Stockholm. Många i publiken berömde Alvins prestation efteråt. Alvin är i väldigt bra form och det ser lovande ut inför mellansvenska mästerskapet som hålls i maj, skriver BK30-tränaren Mathias Svensson i ett mejl till Sporten.

För Najib Ahmed så var galan hans comeback i ringen efter tre års uppehåll. Han fick nu möta en boxare från IF Linnea i 56 kilos-klassen. Najib visade prov på att han besitter fin teknik. Men mot en betydligt starkare boxare som ständigt pressade framåt så fick han det tufft.

– Det blev förlust men en toppenmatch och lovande comeback, nu är det bara att träna hårdare, menar Svensson.